5+1 családbarát strand a Balatonon, ahol a kis gézengúzok is megmártózhatnak

5+1 családbarát strand a Balatonon, ahol a kis gézengúzok is megmártózhatnak

Telt házzal üzemelnek a Balaton strandjai. Az idei szezon minden eddigi elképzelést felülmúlt és borítékolható, hogy a turisztikai adatok is rekordot döntenek majd. Bár rengeteg fürdőhely hirdeti magát család- és gyerekbarátnak, valójában elég kevés helyen teljesülnek, azok a feltételek maradéktalanul, amelyek az egészen kicsik számára is biztosítják a felhőtlen kikapcsolódás élményét. Ma ezekből szedtünk össze néhányat a teljesség igénye nélkül.

1. Napfény Strand, Balatonlelle

Tengerparti utánérzést kelt az emberben a déli part egyik legközkedveltebb, homokkal feltöltött strandja. Árnyékos helyek és játszóterek is bőven akadnak a területen. A Balaton déli oldalának sekélysége miatt ideális lehet a vízzel még csak ismerkedő kisgyerekek számára, de a magyar tenger mellett három élménymedence is a lurkók és szüleik rendelkezésére áll.

2. Helikon Strand, Keszthely

A csemeték számára külön homokos partot alakítottak ki Keszthelyen, ahol építhetik a szebbnél szebb szobrokat és várakat. Az öböl medrét 2013-ban mentesítették az iszaptól, melyet homokkal pótoltak. Nagy előnye ennek a fürdőhelynek, hogy a parkolás ingyenes. Az olyan széles körű sportolási lehetőségek mellett, mint a röplabda, foci vagy akár a sakk, szintén fellelhető játszótér és árnyas területek is.

3. Zánka

Díjmentes a belépés a 6 éven alattiak számára a 27 ezer négyzetméteres füves partszakaszra. A folyamatos fejlesztéseken áteső komplexum kosárlabda- és futballpályával rendelkezik, de homokos játszóterekért sem kell a szomszédba menni. A nyári idény alatt pedig még kézműves foglalkozások és különböző sportversenyek is várják a kicsiket.

Fotó: zanka.hu

4. Szigliget

Szintén minden adott a kisgyermekes családok számára egy szórakoztató délutánhoz a szigligeti strandon: homokos part, sekély víz és árnyék is akad jócskán, valamint étterem és bolt is üzemel. Korszerű vizesblokkot és öltözőket használhat az üdülőközönség. A szülők pedig bérelhetnek akár vízibiciklit, kajakot és napozóágyat is.

Fotó: strand.hu

5. Alsóörs

Valódi fellegvára az északi part családbarát strandjainak az alsóörsi. Az óriási zöldterületen nagy homokos felület áll a kreatív apróságok rendelkezésére, de persze a játszótér is adott. A vízminőség kifogástalan és a jól megérdemelt strandebédet pedig igényes büfék asztalainál fogyaszthatják el a fiatal családosok.

+1. Badacsonytomaj

Óriási, mintegy 10 ezer négyzetméteres területet ölel fel a a tomaji strand, így több lehetőség is van az elvonulásra a nyugalmat preferálóknak, akár árnyékban is. A kicsik szórakoztatásáról főszezonban a játszóterek és a homokos part mellett animátorok és kifejezetten gyerekek számára szervezett programjaik gondoskodnak.

Fotó: mapio.net

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom