5+1 gyerek- és családbarát strand a Balaton környékén, ami a gézengúzok paradicsoma lehet

5+1 gyerek- és családbarát strand a Balaton környékén, ami a gézengúzok paradicsoma lehet

Még javában dúl a strandszezon és a balatoni turizmus is teljes lángon ég, a kisgyermekes családok számára mégsem mindig könnyű a döntés, hogy melyik strandot is válasszák, ha a kis lurkók kedvére is szeretnének tenni. Ehhez nyújtunk most egy-két hasznos támpontot remélhetőleg.

1. Gyenesdiás

A Diási Játékstrand területén megannyi szórakozási lehetőség várja a gyerekeket és persze szüleiket is, hogy mindkét (vagy akár mindhárom) generáció kipihent idegrendszerrel távozhasson a nap végén. A rengeteg szabadtéri játék mellett, mini-diszkó, társasjáték kölcsönző, pelenkázóval ellátott baba-mama szoba és mediterrán hangulatú gyerekpancsoló is adott, hogy a gyerekjegy mellé ingyenesen járó csúszást az óriáscsúszdán már ne is említsük. Animátorok segítsége is igénybe vehető, akik érdekesebbnél érdekesebb programokkal kötik majd le a kicsik figyelmét, amíg a szülők egy kicsit szusszanhatnak.

Fotó: gyenesdias.info.hu

2. Csopak

A csopaki strand többek között a kacskaringós vízicsúszdájáról, népszerű strandfoci és röplabda pályájáról, valamint korszerű játszótereiről ismert, de a gyerekek legnagyobb favoritja a homokpad, melyen számtalan szobor és kastély műalkotás született már az évtizedek során. A legkisebbeket pedig rendszeresen animációs és sportprogramok várják, így nem is csoda, hogy a település önkormányzata ott volt a díjazottak között a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) VIII. Családkongresszusán.

Fotó: termalfurdok.com

3. Fonyód

A déli parton megszokott, a gyerekek számára ideálisan sekély vízállással, modern játszóterekkel, kiépített homokos plázzsal és az utóbbi években teljesen megújult külsővel és atmoszférával, sétányokkal, közösségi épületekkel, napozószigetekkel, akadálymentesítve fogadja vendégeit a Sándortelepi Panoráma Strand Fonyódon. Az elsődleges attrakció egyértelműen a vizes élményjátszótér, amely szinte minden délután telt házzal üzemel a szezon ideje alatt, talán nem véletlenül.


Fotó: strand.hu


4. Keszthely

Csaknem 19 ezer négyzetméterre rúg a keszthelyi Helikon Strand zöldterülete, ahol napos és árnyékos felületek egyaránt rendelkezésre állnak. A medret még 2013-ban iszaptalanították és homokkal töltötték fel, így remekül kiélhetik a kreativitásukat a gyerkőcök a homokos játéköbölben. Kültéri sakk, foci- és röplabdapálya, illetve természetesen játszótér is mind elérhetőek a fürdőközönség számára.

Fotó: szallas.hu

5. Siófok

Balatonvilágos és Szabadifürdő között, Siófok belvárosától 5 kilométerre fekszik a sóstói üdülőövezet, amely már régóta a családos strandolók déli parti favoritja. Ennek olyan kézenfekvő okai vannak, mint a go-kart pálya, az óriáscsúszda, a játszótér és az ugrálóvár. Az élmények tárházát pedig röplabda és lábtengó pályák, valamint ping-pong asztal teszik teljessé. A kisebbek szempontjából a sekély vízszint is előnyt jelenthet. A strand 2003-ban a német ADAC besorolást is elnyerte, amely a legtisztább és a legszebb fürdőhelyeknek jár.

Fotó: familybeach.hu

+1. Hévíz

Hévíz elsősorban a felnőttek közkedvelt úti célja, ha egy kis kikapcsolódásról van szó, de nyaranta rengeteg kisgyermekes család is birtokba veszi jótékony hatású vizeit. A Tófürdő kifejezetten a 14 éven aluli korosztály szórakoztatására szolgáló gyerekmedencéjét pár éve újították fel teljesen. A medence fölé árnyékolókat helyeztek el, burkolatát modernebbre cserélték ki és egy vadonatúj csúszdát is elhelyeztek a szélén, így már minden generáció megtalálja a maga számítását a fürdőkomplexumban.

Fotó: heviz.hu


Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom