5+1 szabadstrand, ahol belépődíj nélkül csobbanhattok

5+1 szabadstrand, ahol belépődíj nélkül csobbanhattok

Elérkezett a várva várt strandszezon és az emberek annak rendje és módja szerint el is lepték a kijelölt fürdőhelyeket. A járványhelyzet és az infláció viszont nem igazán kímélte a belépődíjakat, így az ember néha már csak pillázik az árakon. Most azonban összegyűjtöttünk nektek párat a Balaton legjobb szabadstrandjai közül a pénztárcáitok megkímélése érdekében.

1. Központi szabadstrand, Balatonfenyves

Fenyves centrumában találjuk a település legnagyobb szabadstrandját, amely egy egy kilométeres szakaszt ölel fel a magyar tenger partjáról. Öltözőkabinok, WC és különböző étkezdék is találhatók a hatalmas területen. Nyári időszakban pedig még strandfelügyelők és vízimentők is dolgoznak a biztonságos kikapcsolódás feltételeinek megteremtéséért.

2. Platán szabadstrand, Örvényes

Nevét a területet benépesítő jellegzetes platánfáiról kapta. A jól felszerelt strandon kültéri zuhanyt és mosdót is kialakítottak, de sportolási lehetőségek is adottak. Van itt pingpong, foci és tengópálya is. A gyerekeknek pedig kosárpalánk és játszótér csúszdával, homokozóval is a rendelkezésükre áll. Akinek pedig megjönne az étvágya a nagy mozgásban, az a Vadkacsa büfében csillapíthatja éhségét a Balaton legklasszikusabb ízeivel.

Fotó: ahang.hu

3. Balatonberény

Óriási placcon, ligetekkel, nádasokkal és apró szigetekkel tagolva nyúlik el a berényi szabadstrand, amely régóta nagy favoritja a környékbelieknek és a turistáknak egyaránt. A nagy zöldterület félreeső pontjaival remek lehetőséget nyújt azoknak, akik nem rajonganak a zsúfoltságért, a Keszthelyi-öbölre és a híres tanúhegyekre nyíló, széles panorámáról nem is beszélve.

4. Gödrösi szabadstrand, Tihany

Talán az egész északi part legkedveltebb szabadstrandja, amely a Tihanyi-félsziget keleti öblében húzódik a parton, remek kilátással Balatonfüredre. Bár a strand ingyenes, de tartozik hozzá egy fizetős parkoló is vizesblokkal és büfékkel. A gyerekek pedig különösen kedvelik ezt a helyet az itt fellelhető erdei kalandpark miatt.

Fotó: Snapshots And Blues,Rock Music / Youtube

5. Aranyparti szabadstrand, Siófok

Mintegy 4 kilométeres sávon járhatjuk be Siófok legnagyobb díjmentes fürdőhelyét, szélessége viszont mindössze csak kb. 30 méter. A sekély vízszint és a félig homokos partszakasz miatt a kisebb gyerekekkel érkezőknek valószínűleg ez a legkézenfekvőbb opció a környéken. Büfék és bárok mellett vízibicikli bérlés is üzemel.

Fotó: strand.hu

+1. Alsóréti szabadstrand, Balatonkenese

Játszótér, mosdó, zuhanyzók és vendéglátóipari egységek is várják a strandközönséget Balatonkenese üdülőövezetében. A parkolás ezért könnyen megoldható és szintén ingyenes. Kellemes környezetben napozhatunk itt, de a nádas elegendő árnyékot is biztosít és még egy kis horgászstég is nyúlik a víz fölé a partról.

Fotó: Wikipedia

Fotó: MTI / Mohai Balázs
Hirdetés

Kapcsolódó

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom

Hirdetés

Sok biciklis vagonnal készül az őszi szünetre a MÁV

Megnöveli a kerékpárszállító vagonok számát a MÁV-Start az őszi szünetre készülve. Idén már a 120 ezret is
Elolvasom

Fejlesztések a 116 éves Follyban

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az immár 116 éves múltra visszatekintő Folly ismert és elismert t
Elolvasom