Új fejlesztések miatt módosították a szabályozási tervet Füreden

Három helyen változtatta meg a szabályozási tervet Balatonfüred önkormányzata a tervezett és a már elnyert pályázatok kivitelezése érdekében – számolt be a település weboldala.

A Petőfi Sándor utcában, az egykori belügyminisztériumi üdülő területén pályázati forrásból egy idősek otthonát és nyugdíjas otthont tervez kialakítani a város. Ennek érdekében az üdülőövezetbe tartozó ingatlan besorolását szükséges megváltoztatni, hogy az esetleges beruházás megvalósulhasson – írja a balatonfured.hu.

Nyertes pályázat révén a volt Huray piac területén egy konferencia és rendezvényközpont épül, alatta mélygarázzsal. A régóta vágyott beruházás szerves részeként megépülő mélygarázs kialakítását a hatályos településrendezési eszközök nem teszik lehetővé, ezért van szükség a módosításra, amely az ingatlan beépítési paraméterein nem változtat.

Balatonfüred alsó városrészének nyugati felén, a 71. számú főút mellett, a benzinkút szomszédságában lévő telek besorolásán is módosítani kell annak érdekében, hogy az ide tervezett játszóház elkészülhessen.



Kapcsolódó

Fonyódi diák nyerte az ENSZ-modell konferenciáját New Yorkban

Nagy Boldizsár fonyódi diák kapta a "legjobb delegált" kitüntetést az ENSZ működését "szimuláló" konferen
Elolvasom

Újra nyitva a Balaton Játékpont, Balatonalmádi ingyenes, városi játszóháza

2015 áprilisa óta működik a Balaton Játékpont, a Pannónia földszintjén található városi játéktér, amely ing
Elolvasom

A Kéknyelű Piknik a Balaton legnyáriasabb tavaszi borfesztiválja

A Kéknyelű Piknik a badacsonyi Kéknyelű bor fesztelen ünnepe, zenével, gasztroélménnyel, mesterkurzussal, s
Elolvasom