A rászorulókhoz is eljutott Balatonfüred Jézuskája

A rászorulókhoz is eljutott Balatonfüred Jézuskája

Egy adományozási kezdeményezés keretein belül 42 rászoruló gyermek részesült karácsonyi ajándékban Balatonfüreden. 23 szociális szempontból kiszolgáltatott családot kerestek fel az akció során, hogy írják le gyermekeik mit szeretnének kapni a Jézuskától. A kívánságokat maradéktalanul teljesítették.

“Megható leveleket kaptunk a családoktól, olykor el is érzékenyültünk az üzeneteken. Az volt a cél, hogy mindenki megkapja azt, amit szeretne, aki több kívánságot írt, azokat is teljesítettük” – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Vogronics Katalin. A füredi vállalkozó a gyűjtés ötletével Holczer András alpolgármestert kereste meg, rajta keresztül kapták meg az önkormányzattól a balatonfüredi szociálisan rászoruló családok elérhetőségét.

A gyerekek játékokat kértek, a tinédzserek elsősorban ruhákat és sminkkészletet, de volt gitár és focilabda is a kérések között. A kezdeményezéshez 32, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat már el is vitték az érintett családoknak.

“Nagyon jó érzés volt átadni az ajándékokat, látni a gyerekek örömét. Mindenképpen szeretnénk folytatni a Jézuska Expressz nevű adomány akciónkat, bízom benne, hogy jövőre még többen csatlakoznak a kezdeményezéshez” – mondta Vogronics Katalin, akinek az akcióval nem titkolt szándéka az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi lakosokat és a nem itt élő, de a városhoz kötődő vállalkozókat illetve a visszatérő nyaralókat.



Forrás és fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Siófokról rajtol a Tour de Hongrie egyik legérdekesebb szakasza

A mezőny május 12-én vasárnap indul a déli parti város Fő teréről. - - A 45. magyar körverseny május 8
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Majer Antal kilátó, Bánd

Dr. Majer Antal erdőmérnök és egyetemi tanár a második világháború után dolgozott a Szentgáli Erdőgondnoksá
Elolvasom

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Ves
Elolvasom