Nanotechnológiai fejlesztések a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem és konzorciumi partnere az ELKH Természettudományi Kutatóközpont a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Stratégiai K+F műhelyek kiválósága” tárgyú felhívás keretében GINOP-2.3.2-15-2016-00017 azonosító számon 765,43 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt megvalósítása 2016. szeptember 1-én indult és ma, 2021. május 31-én zárul. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt célja egy nemzetközi szinten is versenyképes bio-nanotechnológiai tudásközpont létrehozása, amelynek működését korszerű kutatási infrastruktúra támogatja.

A konkrét tudományos eredményeken túlmenően a projekt legfontosabb elvárt eredményeinek az alábbiakat tekintik:
-A Transzlációs Glikomika Kutatócsoport hosszú távú működésének biztosításával és tevékenységének integrálásával a PE MÜKKI szervezetébe, valamint a PE Mérnöki Karával és az ELKH AKI veszprémi telephelyével való intenzív együttműködés eredményeként létrejött egy nemzetközileg versenyképes bio-nanotechnológiai tudásbázis.
-Kiemelkedő minőségű publikációs tevékenységben tükröződő, nemzetközi visszhangot kiváltó tudományos eredmények születtek.
-A résztvevő intézmények hazai és nemzetközi együttműködési hálózata jelentősen bővült, ami lehetőséget teremt fokozott bekapcsolódásukra az európai KFI pályázatokba.
-A tudásközpont hatékonyan közreműködik a tudományos utánpótlásképzésben, magasan képzett szakembereket biztosít a hazai KFI kutatóhelyek számára.



Kapcsolódó

Holnap avatják fel a kutyabarát közparkot Balatonfüreden

A park, amellett, hogy könnyen megközelíthető, kívül esik a város lakott területein, így a belelkesülő ebek
Elolvasom

Itt vannak a szezon első nevei a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban

Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kult
Elolvasom

Balatonlellén fogták el a szökésben lévő nigériai férfit

A nigériai illetőségű férfi Németországba igyekezett volna, mikor a rendőrök rajtaütöttek. - - A Kapos
Elolvasom