Nanotechnológiai fejlesztések a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem és konzorciumi partnere az ELKH Természettudományi Kutatóközpont a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Stratégiai K+F műhelyek kiválósága” tárgyú felhívás keretében GINOP-2.3.2-15-2016-00017 azonosító számon 765,43 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt megvalósítása 2016. szeptember 1-én indult és ma, 2021. május 31-én zárul. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt célja egy nemzetközi szinten is versenyképes bio-nanotechnológiai tudásközpont létrehozása, amelynek működését korszerű kutatási infrastruktúra támogatja.

A konkrét tudományos eredményeken túlmenően a projekt legfontosabb elvárt eredményeinek az alábbiakat tekintik:
-A Transzlációs Glikomika Kutatócsoport hosszú távú működésének biztosításával és tevékenységének integrálásával a PE MÜKKI szervezetébe, valamint a PE Mérnöki Karával és az ELKH AKI veszprémi telephelyével való intenzív együttműködés eredményeként létrejött egy nemzetközileg versenyképes bio-nanotechnológiai tudásbázis.
-Kiemelkedő minőségű publikációs tevékenységben tükröződő, nemzetközi visszhangot kiváltó tudományos eredmények születtek.
-A résztvevő intézmények hazai és nemzetközi együttműködési hálózata jelentősen bővült, ami lehetőséget teremt fokozott bekapcsolódásukra az európai KFI pályázatokba.
-A tudásközpont hatékonyan közreműködik a tudományos utánpótlásképzésben, magasan képzett szakembereket biztosít a hazai KFI kutatóhelyek számára.Hirdetés

Kapcsolódó

Még a miniszterelnökségnek is sok az új Zamárdi lakópark ötlete

Nem támogatja a kormányzat a Zamárdiba szánt 19 toronyházból álló lakópark tervét - áll a Gulyás Gergely v
Elolvasom

Hirdetés

Maradnak a horgászjegyárak

Nem fognak emelkedni a horgászjegyárak a Balatonon és a horgászrendben is enyhítést helyeztek kilátásba -
Elolvasom

Elültették a szívek fáját a Tagore sétányon

A szívgyógyászat és Balatonfüred évtizedes kapcsolatának állít emléket a fa, melyet a Magyar Kardiológusok
Elolvasom