Kertet kapott a siófoki autista egyesület a Millenium parkban

Karitatív megnyitóval avatták fel a siófoki ARON-kertet a Millenium parkban az autistákat támogató siófoki egyesület tagjai. A területet a város önkormányzata ajánlotta fel az egyesület számára, ahol ők virágoskertet alakítottak ki, melyet a jövőben autista gyermekek és szüleik fognak majd gondozni.

Az avató ünnepségen Szabó-Tóth Éva, az Autisták Rehabilitációjáért Oktatásáért és Neveléséért Siófoki Egyesület (ARON) elnöke elmondta, hogy áprilisban az autisták világnapja alkalmából lett volna egy rendezvényük a Nemzeti Együttműködési Alap pályázata révén, de a járványhelyzet miatt nem sikerült megtartani, ezért most pótolták egy jótékonysági rendezvénnyel összekapcsolva.

Az egyesület elnöke szerint az autista gyerekek fejlesztése veszélyben van, nagyon kevés ugyanis a szakember, nagyon messzire kell hordani őket és a családokat anyagilag megterheli ez a helyzet. „Számukra gyűjtünk adományokat, illetve több vállalatot is felkeresünk, hogy támogassák egyesületünket” – mondta Szabó-Tóth Éva.


Forrás: siofok.hu

Kapcsolódó

Újra nyitva a Balaton Játékpont, Balatonalmádi ingyenes, városi játszóháza

2015 áprilisa óta működik a Balaton Játékpont, a Pannónia földszintjén található városi játéktér, amely ing
Elolvasom

A Kéknyelű Piknik a Balaton legnyáriasabb tavaszi borfesztiválja

A Kéknyelű Piknik a badacsonyi Kéknyelű bor fesztelen ünnepe, zenével, gasztroélménnyel, mesterkurzussal, s
Elolvasom

Ismét dílereket fogtak a siófoki rendőrök

A siófoki nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást - tájékoz
Elolvasom