Az Eckes-Granini nemzetközi szinten, fenntarthatósági stratégiájával összhangban, 2021-től kezdődően évente egy teljes munkanapot szán arra, hogy valamennyi európai leányvállalatának dolgozói a környezettudatos életmóddal kapcsolatban gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek. A cél továbbá az is, hogy a munkatársak jobban megismerjék a vállalat fenntarthatósággal kapcsolatos törekvéseit, illetve helyi kezdeményezéseket támogassanak, csapatépítő feladatokban vegyenek részt. A nap egyik legizgalmasabb eseménye a raklapbútor készítő verseny volt: a hat csapat jóvoltából megálmodott alkotásokat a dolgozók között sorsolták ki. A kollégák a nap tiszteletére még emlékfát is dekoráltak: a motívumra mindenki a saját nevével ellátott levelet ragasztott.
„A Fenntarthatósági Nap célja a vállalatcsoportnál az, hogy minél komplexebben bemutassuk munkatársainknak ez irányú törekvéseinket. A társadalmi felelősségvállalás a hat pillérből álló fenntarthatósági stratégiánk egyik eleme, amelynek szellemében tárgyi adományokat gyűjtöttünk, amelyeket a Baptista Szeretetszolgálat segítségével juttatunk el rászoruló gyermekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink gyakorlati tapasztalatokat is szerezhessenek a környezettudatos életmóddal kapcsolatban, ezért vendégelőadónak meghívtuk a Vászonzsákos lányt, aki többek között a fenntartható közlekedésről, étkezésről és hulladékcsökkentésről is beszélt” – árulta el Pusztai Anita, a SIÓ-Eckes marketing igazgatója.
„Az Italoskarton Egyesülés előadásában a csomagolás, újrahasznosítás és az ökolábnyom-számítás témáiról hallhattunk, majd a Zöldellő Egyesület szelektív hulladékgyűjtésről és a háztartási hulladékcsökkentéséről beszélt, végül pedig környezetbarát tisztítószerek elkészítéséhez is kaptunk tippeket. A rendezvényen jelentettük be továbbá azt, hogy csatlakozunk a Passzold vissza Tesó mobiltelefon visszagyűjtő kampányhoz” – tette hozzá a szakember, aki hangsúlyozta, hogy munkatársaik egészsége is kiemelt fontossággal bír számukra, ezért egészségügyi szűréseket is szerveztek, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége pedig a fenntartható és egészséges táplálkozáshoz adott tanácsokat.
A SIÓ-Eckes fenntarthatósági stratégiájának alapját a munkavállalók jelentik, így a téma megfoghatóvá tétele és edukációja kiemelten fontos a vállalat számára.