Egymilliárdos támogatást kapott Balatonfüred

Egymilliárdos támogatást kapott Balatonfüred

A forrásból számos régóta fennálló problémát orvosolhat az önkormányzat.

Egymilliárd forint támogatást kapott a város az Élhető település pályázat keretében. A forrásnak köszönhetően több fontos fejlesztés valósulhat meg, egyebek mellett a Közösségi Ház külső-belső felújítása – írja a balatonfured.hu.

Az elnyert pályázati támogatás révén megvalósulhat a település egyik régóta tervezett beruházása, a Közösségi Ház külső-belső felújítása. A Közösségi Ház energetikai korszerűsítésére már korábban 239 millió forint támogatást nyert a város, a mostani forrással együtt viszont elkezdődhet az épület teljes felújítása. Egy modern, a kor igényeit kielégítő intézmény áll majd a lakosság szolgálatába.

A pályázati támogatás lehetővé teszi a Közösségi Ház környezetének rendezését illetve az épület előtti körforgalom kialakítását is. Az egymilliárdos fejlesztési pénz fedezi továbbá a Köztársaság úti lakótelep zöld területeinek fejlesztését, a tamáshegyi Felső-Muskátli utca problémás csapadékvíz elvezetésének megoldását valamint az Itatóköz környezetének rendezését, a légvezeték hálózat kiváltását – áll a település weboldalán.

Hamarosan elkezdődhetnek a tervezési munkák – tájékoztatott Bóka István polgármester, aki bízik benne, hogy a források fedezik majd a felsorolt fejlesztések teljes költségét.


Forrás: balatonfured.hu
Fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Ves
Elolvasom

Ismét a BAHART flottájában a 111 éves Jókai hajó

A sokat látott hajó 2003-tól közlekedik újra a Balatonon. - - Visszanyerte eredeti színvilágát és küls
Elolvasom

35 kiló feletti gigaponttyal dőlt meg a balatoni rekord

A korábbi csúcsot márciusban állították fel egy 34,8 kilós példánnyal. - - Április 21-én, vasárnap ve
Elolvasom