Egymilliárdos támogatást kapott Balatonfüred

Egymilliárdos támogatást kapott Balatonfüred

A forrásból számos régóta fennálló problémát orvosolhat az önkormányzat.

Egymilliárd forint támogatást kapott a város az Élhető település pályázat keretében. A forrásnak köszönhetően több fontos fejlesztés valósulhat meg, egyebek mellett a Közösségi Ház külső-belső felújítása – írja a balatonfured.hu.

Az elnyert pályázati támogatás révén megvalósulhat a település egyik régóta tervezett beruházása, a Közösségi Ház külső-belső felújítása. A Közösségi Ház energetikai korszerűsítésére már korábban 239 millió forint támogatást nyert a város, a mostani forrással együtt viszont elkezdődhet az épület teljes felújítása. Egy modern, a kor igényeit kielégítő intézmény áll majd a lakosság szolgálatába.

A pályázati támogatás lehetővé teszi a Közösségi Ház környezetének rendezését illetve az épület előtti körforgalom kialakítását is. Az egymilliárdos fejlesztési pénz fedezi továbbá a Köztársaság úti lakótelep zöld területeinek fejlesztését, a tamáshegyi Felső-Muskátli utca problémás csapadékvíz elvezetésének megoldását valamint az Itatóköz környezetének rendezését, a légvezeték hálózat kiváltását – áll a település weboldalán.

Hamarosan elkezdődhetnek a tervezési munkák – tájékoztatott Bóka István polgármester, aki bízik benne, hogy a források fedezik majd a felsorolt fejlesztések teljes költségét.


Forrás: balatonfured.hu
Fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Csípős reggelek és szélviharos napok elé nézünk

Pénteken beborul az ég, és egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Főként eső, havas eső
Elolvasom

Konfettizápor és pukkanó pezsgős dugók: farsangi képek a 20. század Magyarországáról

A farsangi időszak hivatalosan vízkereszttől hamvazószerdáig tart, így most tulajdonképpen a kellős közepé
Elolvasom

Július 22-én lesz az idei Balaton-átúszás, hamarosan már nevezni is lehet

Február közepétől indul a nevezés a 41. Lidl Balaton-átúszásra, amelyre a jelenlegi forgatókönyv szerint jú
Elolvasom