Egymilliárdos támogatást kapott Balatonfüred

Egymilliárdos támogatást kapott Balatonfüred

A forrásból számos régóta fennálló problémát orvosolhat az önkormányzat.

Egymilliárd forint támogatást kapott a város az Élhető település pályázat keretében. A forrásnak köszönhetően több fontos fejlesztés valósulhat meg, egyebek mellett a Közösségi Ház külső-belső felújítása – írja a balatonfured.hu.

Az elnyert pályázati támogatás révén megvalósulhat a település egyik régóta tervezett beruházása, a Közösségi Ház külső-belső felújítása. A Közösségi Ház energetikai korszerűsítésére már korábban 239 millió forint támogatást nyert a város, a mostani forrással együtt viszont elkezdődhet az épület teljes felújítása. Egy modern, a kor igényeit kielégítő intézmény áll majd a lakosság szolgálatába.

A pályázati támogatás lehetővé teszi a Közösségi Ház környezetének rendezését illetve az épület előtti körforgalom kialakítását is. Az egymilliárdos fejlesztési pénz fedezi továbbá a Köztársaság úti lakótelep zöld területeinek fejlesztését, a tamáshegyi Felső-Muskátli utca problémás csapadékvíz elvezetésének megoldását valamint az Itatóköz környezetének rendezését, a légvezeték hálózat kiváltását – áll a település weboldalán.

Hamarosan elkezdődhetnek a tervezési munkák – tájékoztatott Bóka István polgármester, aki bízik benne, hogy a források fedezik majd a felsorolt fejlesztések teljes költségét.


Forrás: balatonfured.hu
Fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt. - - J
Elolvasom

Brutális szúnyoginvázió várhat ránk az idei szezonban

A szakember szerint már a tavasz elején el kell kezdeni a biológiai védekezést. - - Az elmúlt fél év
Elolvasom

Íme a Balaton a világűrből nézve

A bámulatos felvételen a magyar tenger egészen új arcát tárja elénk. - - Magyarországon is elérhetők a
Elolvasom