Nekünk telitalálat volt – Idén se hagyd ki a Művészetek Völgyét!

Nekünk telitalálat volt – Idén se hagyd ki a Művészetek Völgyét!

Már javában dübörög a 33. Művészetek Völgye Kapolcson és környékén. A nagy múltú rendezvénysorozat idén is rengeteg látogatót vonz, ami az érintett falvak vérkeringését is jelentősen felpezsdíti. A változatos programpaletta egyszerre ápolja a fesztivál hagyományait és nyit az innovatív megoldások felé mind kulturális, mind gasztronómiai fronton. A remekül sikerült nyitóhétvégén a Balaton.hu stábja is részt vett.

Múlt pénteken startolt el az idei Művészetek Völgye, ahol a legnépszerűbb kempingekben már az első napon kaotikus állapotok alakultak ki a soron kívül érkező sátorozóknak köszönhetően, ami szimplán a “Völgy” népszerűségét demonstrálja.

A kezdeti logisztikai zűrzavart hamar feledtette a programok és a helyszínek kavalkádja, amit a szervezők nem akartak a véletlenre bízni. A korai fesztiválozók a Blahalouisiana, a Quimby és az Irie Maffia slágereire rophatták a nagykoncerteken; két koncert között pedig olyan placcokon dorbézolhattak, mint a Kender Kert, ahol étel, ital, tábortűz, funky party kínálatát egy helyen élveztük mi is!

Rozéfröccsel bulizgatások a Művészetek Völgye 2024-en

A második napon újult energiával vetettük bele magunkat a nappali programok kínálatába. Az utcai és udvari árusok portékájának mustrája után random kerámia workshop-pal szemeztünk, de végül a Momentán udvar Bingó partijára keveredtünk be. Annyit láttuk ezt a játékot az amerikai filmek nyugdíjas klubjaiban, hogy kihagyhatatlan lehetőségnek ígérkezett és most jön a csattanó….nem fogjátok elhinni, de konkrétan elvittük az “Impró-Bingó” telitalálatos főnyereményt.
Kezdők szerencséje, itt kell abbahagyni!

Kutyával bingózni ér!

Este a sűrű zenei kínálat közül mi a Petőfi Udvar koncertjeit szemeltük ki magunknak szombatra, ahol a Slow Village nyitotta meg a bulit. A három jól összeszokott MC kirobbanó energiával, hiba nélkül szervírozta a verzéket remekül kiegészítve egymás egyébként különböző orgánumát. Az igényes dalszövegek és humoros punchline-ok alá két lemezlovas varázsolt sokszor lehengerlő, sokszor pedig lélekmasszírozó alapokat. Az egyik szám esetében ráadásul élőben (!) pakolták a hangmintákat egymásra, ami elég formabontó bravúrnak számít a műfaj keretein belül is. Szinte az összes ismertebb nótájuk felcsendült, a leghírhedtebbet leszámítva, ami végül egy nagyon kellemes meglepetés formájában töltötte be a koncert végén szándékosan hagyott űrt.

Berobbantotta a bulit a Slow Village

A Jazzbois fellépése egyértelmű bizonyítékként szolgált a feltörekvő trió gyorsan gyarapodó népszerűségének létjogosultságára. A könnyed dallamok és groove-ok mögött megbújó hangszeres virtuozitás szinte hipnotizálta a meglehetősen heterogén közönséget. A hangulatos masszaként hömpölygő ütempatak pedig végül beletorkollott a deltájába és berobbant a bomba, mikor visszatértek a színpadra a Lassú falu rapperei, hogy élő zenére, a Jazzbois-szal kollaborálva adhassák elő a várva várt 2000tizenvalahány című opuszukat.

Jazzbois koncert a Petőfi udvarban
…és a visszatérő meglepetés vendég!

A koncertek után már csak az éjszakai gasztronómiai kínálat felfedezése maradt hátra, ami egy kicsivel nagyobb kihívás volt, mint maga a programkeresés, de néhány lángosos és grill stand még csillapíthatja ilyenkor is a korgó bulizó gyomrokat.

Mi ugyan az első két nap mellett döntöttünk az idei “Völgy” palettájáról, de elég nehéz választás elé állítottak minket a szervezők, a most következő hétvégén ugyanis a minden korosztályt megtáncoltató, klasszikus fesztivál fellépők mellett, mint a 30Y, Bródy János, Presser Gábor vagy Péterfy Bori az újhullámos előadók adják majd át egymásnak a kiemelt színpadokat. Aki Pogány Induló, Beton.Hofi és Sisi ritmusaira lazulna egy hűsítő rozéfröccsel a kezében Kapolcson, annak a következő 3 napban még érdemes sátorhely után néznie.

A teljes programot ITT TALÁLJÁTOK.

Kapcsolódó

A Quimby és a Valmar is megtáncoltat a Plázs utolsó előtti hétvégéjén

A Plázson méltó módon zárható a nyár, ahol az utolsó balatoni csobbanásokat ezen a hétvégén is fergeteges k
Elolvasom

Még ezen a hétvégén is mulat a Plázs

Augusztus 20-a után sem áll meg az élet a Plázson. A Balaton még mindig csobbanásra hívogat, a naplemente u
Elolvasom

Bulimaratonnal készül a Plázs a hosszú hétvégére

Majka, a Kowalsky meg a Vega és Fenyő Miklós is fellép ezen a hétvégén a Plázson, élőben bulizhatunk a Pedr
Elolvasom