Egy szakma, amelyet érdemes kitanulni

Egy szakma, amelyet érdemes kitanulni

Sokaknak nehézséget okoz a szabadidő hasznos eltöltése, a legtöbben csak a sorozatok nézésével töltik az estéket, hétvégéket. Pedig sok más tevékenységet is lehetne végezni. Remek unaloműző a sportolás, akár egy új hobbi keresése is, de a tanulás is nagyszerű opció!

Aki szívesen fejlesztené magát, annak az Alfakapos.hu Business coach képzése is jó alternatívának bizonyul: itt nemcsak érdekes dolgokat lehet tanulni, sokkal fontosabb, hogy utána el is kezdhetünk segíteni az embereknek. Nézzük is meg, mit csinál egy business coach, milyen ügyekben fordulhatunk hozzá!

A business coach feladata

Manapság egyre többen keresnek fel segítő szakembereket: szerencsére az emberek is belátták, hogy ez nem szégyellni való. Sőt! Ahogyan beveszünk egy gyógyszert, mert fáj a fejünk, ugyanígy természetesnek kellene tartanunk azt is, hogy lelki problémák esetén coachhoz, pszichológushoz, valamiféle terapeutához fordulunk.

A business coach is egy segítő szakember, de elsődlegesen nem magánéleti, hanem üzleti ügyekben nyújt támogatást. Ő is egyéni konzultációkat tart, elsősorban cégvezetőknek, üzletembereknek. Náluk ugyanis számos kérdés felmerülhet a munka kapcsán: a kiégéstől kezdve a beosztottak motiválásának módján át a felelősségvállalásig.

Ám akkor is érdemes egy business coachhoz fordulni, ha nem vezető beosztásban dolgozunk, és esetleg “csak” annyi a kérdésünk, hogy merjünk-e munkahelyet váltani. Egy külső szemlélő mindig jobban látja a dolgokat, mint mi magunk, és kérdéseivel rámutat arra, ami nekünk eddig észrevehetetlen volt.

Megerősíthet bennünket egy döntésben, ráirányítja a figyelmet az erősségeinkre, olyan megoldásokat tárhat fel előttünk, amikre nem is gondoltunk. Munkahelyi gondokkal tehát érdemes felkeresni egy ilyen szakembert.

Hogy lehet valaki business coach?

Az Alfakapos.hu képzésére az ország bármely részéből jelentkezhetünk, hiszen távoktatásos formában valósul meg a képzés. Itt nem kell semmilyen előfeltétel, még coaching alapismeretek sem, mindenki szabadon beiratkozhat, aki szeretne segítő szakemberré válni.

Lényeges azonban, hogy rendelkezzünk olyan személyes tulajdonságokkal, mint az empátia vagy az elfogadás és a türelem, mert ez sokat fog számítani a munka során. Legyünk érdeklődőek és nyitottak, kellően kommunikatívak.

A tanfolyam mindössze 4 hónap alatt teljesíthető, és munka mellett is végezhető. A végén van egy házi vizsga, amely Budapesten kerül megrendezésre, ezen részt kell venni személyesen. A tananyagokat elektronikus formában kapják meg a hallgatók, de ha kérdésük lenne, az oktatóknak feltehetik azt.

Mik a főbb témakörök?

A tanfolyamon számos érdekes dolog szóba kerül, csak ízelítőül néhány:

  • Milyen személyiségtípusok vannak?
  • Mik a legfőbb kommunikációs gátak?
  • Milyen hatékony motivációs technikák vannak?

A saját brand felépítéséről is szó esik a képzésen, hogy egy business coach a hozzá forduló egyéni vállalkozóknak is tudjon segíteni. Sok-sok helyzetgyakorlat és esettanulmány is segíti a megértést, megéri tehát belevágni a tanulásba!

Kapcsolódó

Biztosítsd otthonod komfortját az unokáidnak is! 

A családi házat általában nemcsak magunknak építjük, hanem az utánunk következő generációk számára is, így
Elolvasom

Igaz vagy hamis? Táplálkozási tanácsok a közösségi médiában

Amint van egy kis szabadidőnk, máris a közösségi médiát pörgetjük. Az egészség és a táplálkozás felkapott t
Elolvasom

Okoseszközök iskolakezdéshez

Az új tanévre nem lehet eléggé felkészülni. Manapság azonban már nem biztos, hogy a füzetek beszerzése ele
Elolvasom