170-nél is több tűzoltói beavatkozás történt szombaton

Szombaton és vasárnap is folytatódott a viharos időjárás által okozott károk elhárítása, a legtöbb segítségre az ország nyugati felén volt szükség – tájékoztatott az MTI.

Péntek este 151, szombaton 172 tűzoltói beavatkozásra volt szükség a viharos időjárás miatt. Vasárnap délelőtt pedig csaknem 300 helyszínen, részben még a szombat esti miatt, részben vasárnapi újabb esetek miatt. A legtöbb bejelentés utakra, házakra, autókra, elektromos vezetékekre dőlt fák miatt érkezett, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyékben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A HungaroMet szombaton a késő esti órákban másodfokú, narancssárga riasztást adott ki széllökés veszélye miatt több dunántúli vármegyére, és bár még vasárnap reggel is több dunántúli járásban másodfokú (narancs) riasztás volt érvényben, az előrejelzés szerint a szél fokozatosan veszített erejéből.

Az MTI tudósítóinak a katasztrófavédelem munkatársai az érintett megyékben részletesen beszámoltak az okozott károkról, személyi sérülésről egyik megyében sem tettek említést.

Fákat csavart ki a vihar Veszprém vámegyében, nem sérült meg senki – tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csondor Henriett elmondta, hogy szombaton 29 fa dőlt ki a vármegyében, vasárnap 78 riasztást kaptak fakidőlés miatt. A legtöbb eset Pápa és Csesznek környékén történt ezen kívül Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében is dolgoztak a katasztrófavédők.

Somogyban főként a Balaton déli partján okozott gondot az erős szél, a vármegyében szombat éjfél óta mintegy hatvanszor riasztották a vármegye tűzoltóit kidőlt fák, leszakadt faágak miatt – tájékoztatott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Mihályka Szabina beszámolt arról, hogy Szántódon, egy ház udvarán fa dőlt autóra, Balatonbogláron leszakadt faág esett a ravatalozóra, Somogyaszalón fűzfa ága akadt fenn egy villanyvezetéken.

Zalában néhány helyen faágak törtek le és fák dőltek ki vasárnapra virradó éjjel a szél és az esőzés következtében – közölte az MTI-vel a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Bangó Szilárd elmondta: elszáradt juharfa dőlt a Zalavég és Batyk közötti útra, Zalaszentgróton kidőlt diófa okozott forgalmi akadályt Aranyod és Csáford városrész között, a 75-ös főúton pedig egy kidőlt nyárfa jelentett útakadályt Pölöske térségében.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

Indokolatlanul támadtak a bulizókra egy balatoni diszkóban

Állítólag lökdösődéssel vette kezdetét a kalamajka. - - A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság és könny
Elolvasom

A héten már ingyenes a parkolás a szezonálisan fizetős parkolókban Siófokon

A változtatások hétfő óta vannak érvényben. - - Szeptember 16-tól ismét visszaállt a szezonon kívüli p
Elolvasom

Sokkal jobban áll a Balaton mikroműanyag szennyezettség tekintetében a Bodrognál

A legszennyezettebb hazai természetes vizünkhöz képest tizedannyi mikroműanyag van a Balatonban - tájékozta
Elolvasom