Nyuszi, a tökéletes háziállat

Nyuszi, a tökéletes háziállat

A világon a legkedveltebb háziállatok között a nyúl előkelő helyet foglal el, s nincs ez másként kis hazánkban sem. Egyre többen tartanak ugyanis nyulat házi kedvencként itthon is, s ezen nem is csodálkozhatunk. Pihe-puha bundájuk van, és lelógó, hosszú füleik is csuda kedvessé teszik őket. Nem nehéz a tartásuk, igazán jól ki lehet velük jönni, és még nem is kerülnek sokba. Ha bőven van szabadidőd, és vágysz egy kedves állatbarátra, akkor ne habozz sokat, tarts nyulat!

Hosszú távú elköteleződés

Mielőtt azonban meghozod a végső döntést arról, hogy egy nyulat veszel vagy befogadsz, gondold át jó alaposan! A TopDogMarket oldalán nyusziknak készült termékeket is találsz, rengeteg hasznos kelléket beszerezhetsz ahhoz, hogy a nyúltartással kapcsolatos felelősséget jó szívvel vállalhasd.

Egy ilyen “nagyfülű barát” a megfelelő gondozás mellett meglehetősen hosszú és boldog életet élhet, akár tíz esztendőnél is többet. Társaságra és sok-sok szeretetre van szüksége, azonban nem is kell neki olyan nagyon sok hely. Ám ez nem azt jelenti, hogy kis ketrecben kellene folyton tengődnie, és ne futkározhatna szabadon valamennyit minden egyes nap. Szerencsére benti és kinti ketreceket, faházakat és kisebb-nagyobb “rejtekházakat” vagy bújókákat is lehet már vásárolni számára. De sok példány kifejezetten játékos, nekik remek alagutakat gyártanak.

Folyamatosan eszik és emészt

A magány a kisállatok számára sem ideális, ezért sokan párban tartanak nyuszit. Ha ugyanis a fajtársakkal van napi kapcsolat, játszani lehet, akkor nekik is sokkal élvezetesebben telnek a mindennapok. Gyakori, hogy egy nőstény és egy hím állat él együtt. Ilyenkor azonban melegen ajánlott a bak ivartalaníttatása, hiszen a nőstények akár 9 vagy 10 alkalommal is világra képesek hozni kölyköket.

Érdekes a nyuszik emésztőrendszere. Ebben lényegében nem az izmok összehúzódásával a gyomor-bél traktuson át halad a táplálék, hanem a folyamatos evéssel bevit étel – száraz- és zöldtakarmány – lefelé nyomja azt. Pont emiatt a nyulak számára mindig biztosítani kell szénát. Praktikus ehhez szénatartót, vagy az erre a célra kiváló etetőhengert vagy -gömböt vásárolni. Fontos, hogy emellett még a kis vagy nagy füleske változatos eledeleket kapjon, és elegendő ballasztanyag, valamint friss gyümölcs és zöldség is álljon a rendelkezésére.

A gazdit nem hagyja unatkozni

A tapsifülesek igazán nagyon szeretnivaló háziállatok. De azt is tudni kell, hogy bizony sok tennivalót is adnak a gazdinak. Fontos, hogy rendszeresen és alaposan ki legyen tisztítva a helye és a felszerelései. Ez minimum heti egy ketrec-nagytakarítást jelent. A takaróit vagy szőnyegeit is gyakran ki kell mosni, az itatóját és az etetőtálját pedig minden nap jó alaposan ki kell pucolni.

Az egészséges és jól tartott nyulak rengeteg örömet tudnak adni az egész családnak, de a magányos személyek számára is ideális társállatok. A TopDogMarket gazdag választékot kínál nyusziknak, hogy boldogan és egészségesen tarthasd őket.

Kapcsolódó

Milyen kérdéseket tegyek fel egy keresőmarketing tanácsadónak?

Ha te is azok közé tartozol, akik jól döntöttek, és vállalkozásod online jelenlétét egy keresőmarketing tan
Elolvasom

Stílusos fa bútorok a minimalista otthonokba: Ötletek és inspirációk

A minimalizmus a lakberendezés világában is népszerű. Egyre inkább előtérbe kerülnek az egyszerű vonalak, a
Elolvasom

Modern mosógépek: ahol a hatékonyság és energiatakarékosság találkozik

A mosógép a háztartás egyik legfontosabb berendezése. Ma már azonban nem csak az fontos, hogy hatékonyan tá
Elolvasom