A 7 legígéretesebb szakma a magyar munkaerőpiacon a Jooble szerint: követelmények, előnyök és lehetőségek

A 7 legígéretesebb szakma a magyar munkaerőpiacon a Jooble szerint: követelmények, előnyök és lehetőségek

Milyen szakmában érdemes elhelyezkedni Magyarországon? Ha tanulás előtt állsz, mindenképp olvasd el ezt az ajánlót: cikkünkben a magyarországi munkaerőpiaci feltételekkel foglalkozunk és bemutatjuk a Jooble által nyújtott lehetőségeket.

A munkaerőpiaci igények világszerte, így Magyarországon is megváltoztak. Erre számos tényező hatással volt, köztük a koronavírus-járvány, az ezáltal megnövekedett home office lehetőségek a különböző szférákban, és a lista hosszan sorolható.

Az álláskeresés ma már nem olyan bonyolult feladat, mint régen annak tűnt. Az internet korában számos lehetőség kínálkozik arra, hogy megtaláljuk azt, amiben igazán jók vagyunk. A legnagyobb segítséget ebben az online álláskereső portálok nyújtják, többek között a Jooble is. Érdemes figyelembe venni, hogy előfordulhat olyan, miszerint esetlegesen sokkal több a be nem töltött Pécs állás – és munkalehetőség, összehasonlítva például a budapesti hirdetésekkel. Természetesen ez nem egy fix információ, ami állandóan releváns. Mindig tájékozódj az aktuális trendekről!

A Jooble egyszerűen és hatékonyan mutatja be az elérhető álláslehetőségeket, hiszen több álláshirdető oldalról gyűjti össze egy helyre az állásajánlatokat, így egyszerűen összehasonlíthatók a fizetések mértéke, a munkaköri követelmények nehézsége, illetve akár azt is megfigyelhetjük, hogy az ország melyik részében kínálnak nagyobb fizetést akár ugyanazokért az elvégzett feladatokért. Nem hiába mondják: aki keres, az talál! Ebben segítünk most mi: összeállítjuk néhány pontba foglalva a Jooble által összegyűjtött adatokat és részletezzük, melyik a 7 legnépszerűbb szakma Magyarországon!

A 7 legnépszerűbb szakma Magyarországon

Azért érdemes a népszerű szakmák között válogatni, főleg, ha szakmaválasztás előtt állsz, mert ebben a szférában valószínűleg mindig találsz új lehetőséget, ha az első mondjuk nem jönne be.

  1. Egészségügyi szakember. Ez a szféra Magyarországon mindig hiányszakmának számít, főleg a koronavírus-járvány megjelenése és terjedése óta. Ez az időszak rendkívül megpróbáltató volt mindenkinek, különösen az egészségügyi szakembereknek, akik lehengerlő munkát végeztek szakmájukban. Napjainkban talán ez a legnépszerűbb szakma, ahol mindig találhatsz munkát: legyél orvos, asszisztens, ápoló, betegszállító, mentőautó-vezető, stb. Minden szaktudásra szükség van!
  2. Értékesítési munkatárs. Ez kifejezetten egy olyan munkakör, amire szintén hosszú idők óta magas az igény. Nem véletlen, hiszen az üzletek fejlődésével kialakult egy olyan séma, amely által az értékesítők lettek a vállalatok kulcsfontosságú emberei, hiszen nélkülük egyetlen üzlet sem tudna úgy fejlődni, ahogy az értékesítőkkel tudnak. Értékesítőből sosem elég: a Jooble álláskereső oldalon számos az elérhető állás Szeged környékén!
  3. Programozó. Nem meglepő, hogy TOP-listás lett a programozás, hiszen a digitalizáció új világát éljük, ahol lassan minden, ami csak tud áttér az online térbe. Napjainkban az informatika-technológia az az ágazat, ami a leggyorsabban fejlődik, konkrétan napról-napra olyan változások jöhetnek létre, amelyek megváltoztathatják az emberiséget – gondoljunk például a mesterséges intelligenciára, ami nem csupán hasznot, de károkat is okozhat – természetesen minden csak hozzáállás kérdése!
  4. Mérnök. A technológia és az ipar fejlődése megkérdőjelezhetetlen, ezzel talán mindenki tisztában van. Mérnökök nélkül azonban bizonyos technológiai csodák nem valósulhatnának meg! A mérnökök fejlesztik és tervezik meg a különböző gépeket, járműveket, épületeket, és számos más terméket, amelyhez ilyen szakmai tudás szükséges. A mérnökök a matematikától kezdve a fizikáig szinte mindenhez értenek, ezért képesek sokoldalúan átlátni a feladatokat és alkalmazkodóképesek bármilyen változáshoz a piacon.
  5. Pénzügyi szakember. Ezen szakemberek feladata, hogy irányítsák és figyeljék a pénzügyi folyamatokat, amelyek egy bizonyos céghez tartoznak. Ők készítik a költségvetést, a beruházási terveket, az adózással is ők foglalkoznak, de az ingatlankezeléssel és minden más tervezéssel is. A pénzügyi szakemberek javarészt könnyen átlátják a számokat, nem riadnak meg az új feladatoktól és olyan számhalmazoktól, amelyekből egy reális és érthető táblázatot kell létrehozni.
  6. Tanár. Talán nem is kell magyarázni, mégis szívesen részletezzük, hiszen emlékeinkben számos olyan tanár maradt meg általános iskolából, akik miatt megszerettünk egy-egy tantárgyat. A tanárok készítik fel a gyermekeket a jövőre. Egy generációt nevelnek fel, akik majd meghatározzák az ország helyzetét, mind szociális, mind politikai szempontból. Tanár állások Miskolc környékén bőségesen találhatók, de ez az egész országra igaz: tanárokból szintén mindig hiány van, pedig maga a szakma oly csodálatos tud lenni!
  7. Marketing szakember. Bár részleteztük már, miért fontosak az értékesítési szakemberek, ezért a marketingesekről sem feledkezhetünk meg. Főleg, hogy rájuk is hatalmas az igény. Mit is csinálnak ők? Felmérik az ügyfelek igényeit, kidolgozzák az értékesítési stratégiákat, kezelik a bizonyos vállalatok közösségi média-felületeit, kidolgozzák a siker felé vezető utat, ami általában az online világban taposódik ki! A digitális marketing azoknak való, akik jártasak a médiában és megértik, mire van szüksége a modern társadalomnak.

Kapcsolódó

Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

A kor előrehaladtával, ahogy a testünk számos pontján, úgy a szemünk környékén is meglátszik az idő kímélet
Elolvasom

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom