A balatonboglári uszoda után a sportcsarnok is bezár a magas rezsi miatt

A balatonboglári uszoda után a sportcsarnok is bezár a magas rezsi miatt

Az emelkedő rezsiköltségek miatt augusztus 20-tól bezárt a balatonboglári uszoda. Ezzel a környékbeli gyerekek úszásoktatása is veszélybe került. Sokkal jobb helyzetben azonban a település sportcsarnoka sincs, ami a fűtési szezon kezdetéig maradhat nyitva – tájékoztatott az atv.hu riportja.

Egyre több település önkormányzata készít vészforgatókönyveket a többszörösére emelkedő energiaárak miatt. Sok helyen kénytelenek a nagy fogyasztású intézményeket bezárni, mert nem tudják fenntartani őket. Balatonbogláron az uszoda bizonytalan ideig nem nyit ki és a sportcsarnok is csak a fűtési szezonon kívül üzemel.

A balatonboglári uszoda egy régi, korszerűtlen épületben működött – egészen mostanáig. Az energiaárak emelkedése miatt ugyanis nem tudják fenntartani az üzemeltetését. Számítások szerint több mint százmillió forinttal kellett volna több villany- és gázszámlát fizetni.

„A képviselőtestület előtt az volt a kérdés, hogy honnan lesz ez a százmillió forint. Nem található ez a költségvetésünkben. Így a kényszermegoldást választottuk: sajnos szüneteltetni kell az Urányi uszodájának az üzemeltetését. Egyetlen megoldás lehetett volna, adót emelni, de ezt ebben a nehéz helyzetben a képviselők nem szerették volna a lakosokra terhelni”
– vázolta Mészáros Miklós polgármester az ATV Híradónak.

A városban működő sportcsarnok is az uszoda sorsára jut. Ez a fűtési szezon kezdetéig lehet nyitva, mert ezt sem tudják működtetni. A polgármester azt mondta: nagy a felháborodás a városban, de szerinte még nagyobb lesz, amikor mindenki megkapja az otthoni számláit. A környéken most az úszásoktatás is veszélybe kerül.

„Van a családban érintett gyermek, gondot okoz most, hogy hova menjen úszni, hiszen Balatonszemesre vagy Lengyeltótiba tudna legfeljebb elmenni, de nincs más lehetőség. A tanterv része volt az úszásoktatás, amit most egy tollvonással megszüntettek” – nyilatkozott egy lakos az ATV Híradójának.Forrás: ATV
Fotó: trekhunt.com

Kapcsolódó

Íme az Év kutyabarát helyei 2022-ben – taroltak a balatoniak is

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg az Év kutyabarát helye kampányt, melyen több balatoni vendéglátói
Elolvasom

Veszprémben lesz Magyarország legnagyobb blues fesztiválja

Négy Grammy-díjas blues előadóval, közel 40 fellépő több mint 50 koncertjével, kiállításokkal, workshopokka
Elolvasom

Tovább terjeng a forralt bor illata és beúsznak a Mikulás programok is december első hetén

A karácsony előszele egyre hevesebben fújdogál a második adventi hétvégén és megjelennek a Mikulás programo
Elolvasom