A Balatonra is indíthat járatot az új magyar légitársaság

A Balatonra is indíthat járatot az új magyar légitársaság

Mivel a tesztüzem nagy érdeklődéssel végződött, már meg is indult a tavaszi és nyári menetrend tervezése az Aeroexpress Regional-nál, amellyel már Nyugat-Magyarország is elérhető lesz és, ha minden igaz, a Balatonnál is landolnak majd járatok – írja a vg.hu.

Mérföldkő előtt áll a szeptemberben indult Aeroexpress Regional – erről a cég alapító-résztulajdonosa beszélt a vg.hu-nak. Somogyi-Tóth Dániel elmondta, hogy az új magyar légitársaság bevezető járatai eddig Budapestet és Debrecent kötötték össze Erdéllyel, de már a közeljövőben bővítést terveznek.

Decemberben, az ünnepi időszaktól kezdődően elérhetővé válnak a legnépszerűbbnek bizonyult járataik, a nyári menetrendtől pedig Debrecen mellett Nyugat-Magyarország bekapcsolását is tervezik.

Példaként a Balatont és térségét, Marosvásárhelyet, valamint az közeljövőben nyíló brassói repülőteret említette.

A magyar állam is lát fantáziát a formálódó Kárpát-medencei járatokban. Az Aeroexpress Regional anyacége, az évek óta Finnországban közszolgáltatást teljesítő BASe Airlines révén képzi személyzetét és növeli kapacitásait. 

Jó úton haladunk, Budapest és Kolozsvár között a folytatást heteken belül tervezzük, a komolyabb előrelépés és egy jelentősebb hálózat pedig akár már a nyári menetrendben is visszaköszönhet – fogalmazott az alapító-résztulajdonos.

Megtetszett az utasoknak a regionális repülés  

A légitársaság szeptember–októberben tesztüzemben működött, amit november közepéig meghosszabbítottak. Ezt a növekvő utasérdeklődés is generálta: Somogyi-Tóth Dániel szerint hétről hétre 20-30 százalékkal emelkedett a foglalások száma a teljes járatrendszerre vonatkozóan.

Kiemelkedően népszerűnek bizonyult a magyar főváros és Kolozsvár régóta várt légi összeköttetése. 

Összességében úgy értékelt, hogy bár az elmúlt két hónap rendkívül rövid időszak volt, de azt bebizonyította, hogy az utasok a regionális repülés újdonságát kedvezően fogadják. A járatokra vonatkozó számtalan igényből és megkeresésből is azt látják, hogy a Magyarország és Erdély között gyakran ingázó utasok különösen várják a folytatást.


A teljes cikk itt olvasható.Forrás: vg.hu
Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Kapcsolódó

Megsemmisítette a balatonaligai kikötő üzemeltetési engedélyét a Pécsi Törvényszék

Az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságot egy új eljárás lefolytatására kötelezték. - - Megsemmis
Elolvasom

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent Donát kápolna, Lesencefalu

Lesencefalu a Balatontól mindössze hat kilométerre fekszik, a Keszthelyi-hegység egy zárt völgyében. A 300
Elolvasom