A FlowBalaton festőművészeinek kiállítása nyílik a tihanyi Rege Galériában

Március 2-án, szombaton 17:30-kor ünnepélyes keretek között nyílik meg a FlowBalaton nevet viselő összművészeti projekt öt festőművészének első közös kiállítása Tihanyban, az Apátsági Rege Cukrászda Galéria részében.

A tavasz első hónapján átívelő, imponzáns helyen látható rendhagyó, digitális tárlat témája mi más is lehetne, mint maga a Balaton, amely nem csupán a képeken jelenik meg, de élőben a kiállítás kulisszájaként is szolgál. A tóhoz sok szálon kötődő festőművészek: Guba Anita (Anahíta), Nádas József, Németh Ida, Oravetz Dániel és Péter Beatrix színekbe, látomásokba sűrítve osztják meg festményeik által a nagyközönséggel mindazt, amit számukra a Balaton jelent. A kiállítás címe, “Tóra néző” magába foglalja a festőt, a szemlélődőt, a képekben gyönyörködő műkedvelőt, a tárlat színhelyét, s ezen túlmenően minden olyan perspektívát és helyet, melynek fókuszában szeretett tavunk, a Balaton áll.

A kiállítás megnyitójának szereplői ugyancsak a FlowBalaton projekt alkotói lesznek. Nyitóbeszédet mond és felolvas Tóth Gábor Ákos, író, a Balaton trilógia és az Édesvízi mediterrán kötetek szerzője. Dalkölteményeiből énekel és gitáron játszik Bardócz L. Csaba. Köszöntőt mond és mesél a képekről, valamint a választott tematikáról: Koltai Viktória, a FlowBalaton projekt megálmodója és Oravetz Dániel festőművész, kurátor.

A jelenleg tizenhét főt számláló, folyamatosan bővülő FlowBalaton projekt, kreatív alkotói háló 2023 novemberében indult útjára tizenkét alapító tag összefogásával, akik mindannyian szorosan kötődnek a Balatonhoz, s vallják, hogy a közösségek léte, ereje elvitathatatlan. Fontos értéket képvisel számukra a természetközeliség, a fenntarthatóság, az emberléptékűség, s műveik, alkotásaik, valamint a közelmúltban útjára indult közös eseményeik révén többek között ezt a szemléletmódot, s a Balatonhoz fűződő “életérzést” próbálják közvetíteni mindazok felé, akik erre befogadóak.

A digitális kiállítás a Pannon Fényképészkör Egyesülettel és a Samsung Magyarországgal való együttműködésnek köszönhetően, az Apátsági Rege Cukrászda Galéria részében, Samsung The Frame TV-k segítségével valósul meg.

A kiállítás 2024.03.02-03.31. között tekinthető meg, díjmentesen.
Helyszín: Rege Galéria Tihany – 8237, Tihany, Kossuth Lajos u. 22.


Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom