A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

Most hogy már minden strand kinyitott és végre az idő is kedvez a csobbanásnak, itt volt az ideje, hogy a strandételekkel is foglalkozzunk egy kicsit, ami az igazi balatoni retrotól és gasztrotól is elválaszthatatlan.

Szabi most egy klasszikust vett elő, ami a beach food-ot illeti, hiszen a fish & chips, vagy annak valamilyen magyarosított formája gyakorlatilag minden balatoni büfé és halsütöde alapétele. Ráadásul nem is akármilyen halból készíti a közkedvelt ételt, hanem szürke harcsából, így valójában egy harcsa & krumpli receptet mutat meg nektek.

A harcsa egyébként Európa édesvizeinek második legnagyobbra növő hala. Magyarországon egy-egy nagyobb példány akár a két métert és a száz kilogrammot is meghaladhatja. Rengeteg közkedvelt magyaros fogás alapanyagaként használják, ezért is esett Szabi választása is erre.

A recepthez egy extra pikáns mustáros-hagymás-uborkás mártogatós, szósz is készül a videóban, illetve a szokásos csavarok és “Szabis” trükkök sem hiányozhatnak. Nem mellesleg pedig megtudhatjuk annak a titkát is, hogy mitől lesz extra roppanós a sörtésztánk.

Kapcsolódó

Idén is a zeneipar találkozópontjává válik Veszprém – érkezik a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase

November 18. és 20. között Veszprém ad otthont a XII. Music Hungary Konferencia & Showcase-nek, amely ú
Elolvasom

Lelopták a balatonfüredi Gyukli Pincészet szőlőjét

Az ültetvény megmunkálásába, védelmébe és előkészítésébe rengeteg időt és energiát fektetett a termelő. -
Elolvasom

Lenyűgöző szalmalabirintus nyílt Siófokon

A formabontó attrakció összesen 200 bálából épült fel. - - Siófokon, a Nagystrandon megnyílt az orszá
Elolvasom