A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

Most hogy már minden strand kinyitott és végre az idő is kedvez a csobbanásnak, itt volt az ideje, hogy a strandételekkel is foglalkozzunk egy kicsit, ami az igazi balatoni retrotól és gasztrotól is elválaszthatatlan.

Szabi most egy klasszikust vett elő, ami a beach food-ot illeti, hiszen a fish & chips, vagy annak valamilyen magyarosított formája gyakorlatilag minden balatoni büfé és halsütöde alapétele. Ráadásul nem is akármilyen halból készíti a közkedvelt ételt, hanem szürke harcsából, így valójában egy harcsa & krumpli receptet mutat meg nektek.

A harcsa egyébként Európa édesvizeinek második legnagyobbra növő hala. Magyarországon egy-egy nagyobb példány akár a két métert és a száz kilogrammot is meghaladhatja. Rengeteg közkedvelt magyaros fogás alapanyagaként használják, ezért is esett Szabi választása is erre.

A recepthez egy extra pikáns mustáros-hagymás-uborkás mártogatós, szósz is készül a videóban, illetve a szokásos csavarok és “Szabis” trükkök sem hiányozhatnak. Nem mellesleg pedig megtudhatjuk annak a titkát is, hogy mitől lesz extra roppanós a sörtésztánk.

Kapcsolódó

Szezonális járat indul a Balaton és Tel-Aviv között

Az első repülőgép pont két hónap múlva teszi majd meg a távot. - - Június 2. és szeptember 29. között
Elolvasom

Tíz év után új albummal jelentkezett a veszprémi Hősök

A számos közreműködővel készült Kazi című anyag egyik dalához rögtön egy klip is érkezett. - - Tíz év,
Elolvasom

Visszatér a Traubisoda

A legendás üdítő három ízvariációval érkezik a boltokba újra. - - 2025 elején megszerezte a Traubisoda
Elolvasom