A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

Most hogy már minden strand kinyitott és végre az idő is kedvez a csobbanásnak, itt volt az ideje, hogy a strandételekkel is foglalkozzunk egy kicsit, ami az igazi balatoni retrotól és gasztrotól is elválaszthatatlan.

Szabi most egy klasszikust vett elő, ami a beach food-ot illeti, hiszen a fish & chips, vagy annak valamilyen magyarosított formája gyakorlatilag minden balatoni büfé és halsütöde alapétele. Ráadásul nem is akármilyen halból készíti a közkedvelt ételt, hanem szürke harcsából, így valójában egy harcsa & krumpli receptet mutat meg nektek.

A harcsa egyébként Európa édesvizeinek második legnagyobbra növő hala. Magyarországon egy-egy nagyobb példány akár a két métert és a száz kilogrammot is meghaladhatja. Rengeteg közkedvelt magyaros fogás alapanyagaként használják, ezért is esett Szabi választása is erre.

A recepthez egy extra pikáns mustáros-hagymás-uborkás mártogatós, szósz is készül a videóban, illetve a szokásos csavarok és “Szabis” trükkök sem hiányozhatnak. Nem mellesleg pedig megtudhatjuk annak a titkát is, hogy mitől lesz extra roppanós a sörtésztánk.

Hirdetés

Kapcsolódó

Négymillió forintot lopott ivócimborájától egy férfi Füreden

Őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgattak ki egy 33 éves férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság mu
Elolvasom

Hirdetés

Újabb avar kori sírokra bukkantak a veszprémi elkerülő építése közben

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakaszának kialakítási munkálata közben ismét egy 7.-8. századra tehető te
Elolvasom

Közpark kerülhet a balatonfüredi görög falu helyére

Évek óta van már a füredi önkormányzat begyében a város szégyenfoltjaként is aposztrofált, egykori "görög f
Elolvasom