A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

Most hogy már minden strand kinyitott és végre az idő is kedvez a csobbanásnak, itt volt az ideje, hogy a strandételekkel is foglalkozzunk egy kicsit, ami az igazi balatoni retrotól és gasztrotól is elválaszthatatlan.

Szabi most egy klasszikust vett elő, ami a beach food-ot illeti, hiszen a fish & chips, vagy annak valamilyen magyarosított formája gyakorlatilag minden balatoni büfé és halsütöde alapétele. Ráadásul nem is akármilyen halból készíti a közkedvelt ételt, hanem szürke harcsából, így valójában egy harcsa & krumpli receptet mutat meg nektek.

A harcsa egyébként Európa édesvizeinek második legnagyobbra növő hala. Magyarországon egy-egy nagyobb példány akár a két métert és a száz kilogrammot is meghaladhatja. Rengeteg közkedvelt magyaros fogás alapanyagaként használják, ezért is esett Szabi választása is erre.

A recepthez egy extra pikáns mustáros-hagymás-uborkás mártogatós, szósz is készül a videóban, illetve a szokásos csavarok és “Szabis” trükkök sem hiányozhatnak. Nem mellesleg pedig megtudhatjuk annak a titkát is, hogy mitől lesz extra roppanós a sörtésztánk.

Kapcsolódó

Kapu Tibor lenyűgöző űrből készült videót posztolt a Balatonról

A magyar űrhajós lélegzetelállító felvétellel jelentkezett. - - Kapu Tibor és az Axiom-4 misszió tagja
Elolvasom

Megújul a Rozé, Rizling, Jazz Fesztivál és TehetségKerttel bővül a VeszprémFest programja

15. évadát ünnepli a Rozé, Rizling, Jazz Fesztivál Veszprémben. Az ingyenes rendezvény új névvel és arculat
Elolvasom

Teltház a 43. LIDL Balaton-átúszáson: 10500-an az 5,2 km-es távon

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a 43. LIDL Balaton-átúszást. A klasszikus, 5,2 km-es táv elérte a
Elolvasom