A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

Most hogy már minden strand kinyitott és végre az idő is kedvez a csobbanásnak, itt volt az ideje, hogy a strandételekkel is foglalkozzunk egy kicsit, ami az igazi balatoni retrotól és gasztrotól is elválaszthatatlan.

Szabi most egy klasszikust vett elő, ami a beach food-ot illeti, hiszen a fish & chips, vagy annak valamilyen magyarosított formája gyakorlatilag minden balatoni büfé és halsütöde alapétele. Ráadásul nem is akármilyen halból készíti a közkedvelt ételt, hanem szürke harcsából, így valójában egy harcsa & krumpli receptet mutat meg nektek.

A harcsa egyébként Európa édesvizeinek második legnagyobbra növő hala. Magyarországon egy-egy nagyobb példány akár a két métert és a száz kilogrammot is meghaladhatja. Rengeteg közkedvelt magyaros fogás alapanyagaként használják, ezért is esett Szabi választása is erre.

A recepthez egy extra pikáns mustáros-hagymás-uborkás mártogatós, szósz is készül a videóban, illetve a szokásos csavarok és “Szabis” trükkök sem hiányozhatnak. Nem mellesleg pedig megtudhatjuk annak a titkát is, hogy mitől lesz extra roppanós a sörtésztánk.

Kapcsolódó

Boldoggá avatták Bódi Mária Magdolna vértanút Veszprémben

Szüzet emelt szombaton oltárra az egyház, Bódi Mária Magdolna szűz és vértanú 24 éves sem volt, amikor élet
Elolvasom

Több Veszprém vármegyei településen szalmonellás volt az ivóvíz

Újabb településeken vált szükségessé az ivóvíz forralása a fogyasztáshoz - írta a Veszprém Vármegyei Kormán
Elolvasom

Megkezdődött a szarvasbőgés időszaka, óvatosságra figyelmeztet a Bakonyerdő Zrt.

Arra kérik a túrázókat, hogy, ha lehet csak 9 és 16 óra között tartózkodjanak az érintett területeken. - -
Elolvasom