A Káli-medencében folytatódik a KÉPMÁS-estek vakációja

A Káli-medencében folytatódik a KÉPMÁS-estek vakációja

Az idei nyár sem telhet el KÉPMÁS-estek nélkül: a Velencei-tavi víkendet követően augusztus utolsó hetében a Balaton-felvidéki KŐFESZT keretében és Szentendrén A MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelepen szervezett ArtKert összművészeti fesztivál programjain találkozhatunk többek közt a zenei előadóművészet, képző-, film -, és fotóművészet jeles képviselőivel.

A tavaly indult KŐFESZT rendezvénysorozata idén szinte a Káli-medence összes településére kiterjed irodalmi műsorokkal, koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A fesztiválra a KÉPMÁS három izgalmas programmal is készült, amelyek a kővágóörsi Tájháznál lesznek megtekinthetők:

Az “úr hangja” és az “Úr hangja”, avagy a színészi hivatás kifürkészhetetlen útjai

Elsőként augusztus 27-én 16 órától a Tájház Cseh Tamás padján Lázár Csaba Kazinczy-díjas színművész-rendezővel, rádióbemondóval beszélget Szám Kati, a Képmás főszerkesztője hivatásról és hívásról, előadói eszközökről, információátadásról, hangról, zajról és a csendről.

Részletek és regisztráció: https://kepmas.hu/kepmas-est/az-ur-hangja-es-az-ur-hangja; www.kofeszt.hu

„Úgy élni, mint a fák”

Augusztus 28-án szintén 16 órától Csík János, az élő városi folklórt képviselő Csík Zenekar alapítója lesz a KÉPMÁS vendége, aki Tóth-Fazekas Andreával beszélget zenei pályájáról, hivatásáról, életének meghatározó
eseményeiről.
Csík János 2009-ben Magyar Örökség-, 2010-ben Prima Primissima-, 2013-ban Kossuth-díjat érdemelt ki zenekarával, 2010-ben pedig a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntették ki. Ugyanezen évben a
Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában megalapította a népzenei tanszakot, ahol azóta is tanít.

Részletetek és regisztráció: https://kepmas.hu/kepmas-est/ugy-elni-mint-a-fak; www.kofeszt.hu

Megoldások párkapcsolati konfliktusokra

A fesztivál utolsó napján, augusztus 29-én 16 órától, szintén a Tájház előtt, párkapcsolati elakadásokról lesz szó. Tóth-Fazekas Andrea beszélgetőtársa Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, akivel humort cseppet sem nélkülöző mód párkapcsolati szituációkat jelenítenek meg, dialógusokat olvasnak fel, s elemeznek.

Részletetek és regisztráció: https://kepmas.hu/kepmas-est/megoldasok-parkapcsolati-konfliktusokra


Kapcsolódó

Hidegfront és esős hétvége várható

Pénteken többfelé eleredhet az eső, záporok is kialakulhatnak, néhol akár még az ég is megdörrenhet. Tovább
Elolvasom

5+1 hely a Balaton környékén, ahol télen sem áll meg az élet

Nagy örömünkre végül megjött a tél és leesett az első igazi hó is. Bár a meteorológia felmelegedést jósol a
Elolvasom

Beindulhat a Balaton jegesedése a hétvégén

Bár szerdán némi enyhülés volt tapasztalható az időjárás tekintetében, hétvégére akár nyílt vízen is kialak
Elolvasom