A kilencedik nagy zümmögés a Balatonon – Rajtol a Zöldszalag Regatta

A zöld nagyjából ötven árnyalata vonul fel augusztus 21-én a Balaton keleti medencéjében, hiszen nagyjából félszáz hajóból álló flottát és 250-300 vár a szervező Balatonfői Yacht Club az elektromos hajók nagy futamára, a 9. Zöldszalag Regattára.

Kilencedik alkalommal vághat neki az idén a hagyományos Zöldszalag Regattának a balatoni elektromos hajósok mezőnye a Balatonfői Yacht Clubból indulva 2020. augusztus 21.-én. A rendezők nagyjából tucatnyi márka félszáz hajóját és körülbelül 250-300 főslegénységét várják Balatonkenese hangulatos kikötőjébe a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén.

Az érdekes ügyességi verseny egyfajta klasszikus csillagtúra a vízen; a hajósoknak a rendezőktől kapott elektronikus vagy nyomtatott térkép segítségével különböző tájékozódási pontokat kell megkeresniük, és megérinteniük. További nehezítés, hogy a check-pontok némelyike a szárazföldön lesz! A versenyre bárki nevezhet, aki elektromos hajóval rendelkezik, az eredményeket külön osztályokba sorolva (méret és akkumulátor-kapacitás szerint) értékelik. A hajók egyszerre vágnak neki a távnak 21.-én délben, de aztán mindenki a saját taktikája szerint haladhat a pályán.

A Zöldszalag Regatta nem csak verseny, hanem remek buli is egyben, hiszen a rendezők 20-án, a versenyzők érkezése napján, akusztikus koncerttel, tűzijátékkal, 21.-én a befutót követően koncerttel, 22-én az ügyességi futamok után pedig zenés gálavacsorával várják az eredményhirdetés befejeztévela versenyzőket.

„A Zöldszalag Regatta célja elsősorban az, hogy népszerűsítse az elektromos hajózást a Balatonon, és közelebb hozza egymáshoz a hajótulajdonosokat. Ugyanakkor ez a rendezvény arra is tökéletes, hogy bebizonyítsuk, milyen nagy távolság megtételére képesek a mai korszerű és környezetbarát e-hajók” –mondta Viszkei András, az elektromos hajókat gyártó Aqwia Kft. alapítója ésa verseny ötletgazdája.

A 2012óta rendezett versenyeken már több mint 600 hajó indult.

Kapcsolódó

A Balatonon is folytatódik a szúnyoggyérítési program

650 településen, az egész országban mintegy 130 ezer hektáros területen zajlik jelenleg szúnyoggyérítés, k
Elolvasom

Különleges fényruhát ölt a szigligeti vár augusztus 20-án

A turisztikai látványosságot az államalapítás ünnepén speciális világítás fogja díszíteni. - A nemzeti
Elolvasom

A régi könyvtárból lehet civilház majd Siófokon

Siófok alpolgármestere, Bardócziné dr. Molnár Anita a siófoki civil szervezetek járványhelyzet utáni első
Elolvasom