A klímavédelem fontosságát hangsúlyozó alkotásokkal gyarapodtak Keszthely közterei

Az ember ökológiai felelősségvállalására motiváló installációk jelentek meg Keszthely Fő terén és a Szigetfürdő melletti területen. A tárlat a keszthelyi klímastratégiai projekt keretein belül valósult meg. A 27 beérkezett pályaműből a legjobb 15 alkotást tárták a közönség elé.

Saját mintát készíthetnek a járókelők a Zöld-Élet, Lebegés installációinál. A kreativitásnak csak a képzelet szabhat határt. Szívesen próbálta ki a közönség ezt is. Népszerű a hatalmas füves lábnyom is, ami a „Zöld lépések” címet viseli. Itt a növényt kell meglocsolni abban az esetben, ha úgy érezzük kiszáradt a földje.

„Az egésznek az alapkoncepciója az volt, hogy innen a Fő téren viszonylag kevésnek tűnő zöld részből elinduljanak lábnyomok kifelé. Mintegy szuggesztionálva azt az élményt adva, minthogyha a zöld kicsit ki akarna törni onnan, ahol van. Kicsit arra felhívni a figyelmet, hogy több zöld kéne talán ide. Meg nem csak ide, hanem máshova is. És hogy kicsit talán ilyen ökológiai szemlélettel kellene tekintettel az épített környezeteinkre.” – ismertette Burucs Szabolcs alkotó.

Az alkotások célja, hogy a lakosság és a turisták figyelmét is felhívják a környezet- és a klímavédelem fontosságára a képzőművészet segítségével. A pályaműveknél figyelmet kellett fordítani a víz, a flóra-fauna, valamint a természeti környezet megóvására. Kizárólag természetes anyagokat használhattak a művészek. Összesen 27 alkotás érkezett a pályázatra, melyekből a 15 legjobb látható Keszthelyen. A Zöld-Élet, Lebegés a keszthelyi klímastartégiai projekt keretén belül valósult meg.


A teljes cikk és a Keszthely TV adása itt tekinthető meg.Forrás: tvkeszthely.hu

Kapcsolódó

Újra BORTRIATLON Badacsonyban

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében és a borvidék borászainak aktív közreműködésével, a pa
Elolvasom

Nívódíjas lett a siófoki Balaton Táncegyüttes

Két díjat is hazahozott a Szekszárdi Néptáncfesztiválról a Balaton Táncegyüttes, Siófok kiemelten támogatot
Elolvasom

Új polgármestert választottak Balatonudvariban

Sötét Györgyöt (független) választották a Veszprém megyei Balatonudvari polgármesterévé vasárnap. Az i
Elolvasom