A legkedvesebb élmény Balatonfüreden – Kedves Cukrászda és Kávéház

A legkedvesebb élmény Balatonfüreden – Kedves Cukrászda és Kávéház

Balatonfüreden nincs hiány a cukrászdákból, hiszen itt található három is a Balaton legnépszerűbb cukrászdái közül: a két Bergmann és a Karolina. Ám akad a városban még egy hely, ami vetekszik a legjobbakkal: a Kedves Cukrászda és Kávéház.

A hely pont olyan, mint a neve: kicsi, kellemes, egyszerű, kedves, de nagyon szerethető és nem mellékesen a Blaha Lujza utcában található. A Kedves Balatonfüred és a környék egyik legrégebbi cukrászdája, amely a település egyik leghangulatosabb utcájában, a reformkori városrészben található. Az utca idilli hangulata már önmagában feledhetetlen élményt nyújt.

A cukrászdát 2016-ban Horváth Anikó és fia, Bujtor Barna vette szárnyai alá, amely azóta is minden nap teljes szívvel és lélekkel várják a vendégeket változatos sütemény, kávé, tea és mindenféle étel-ital kínálattal. 

A Kedvesről Bujtor Barnát kérdeztük, aki nap mint nap részt vesz a cukrászda életében.

 

Balaton.hu: Hogy alakult át a Kedves mióta a Ti kezetekben van?

Bujtor Barna: „Édesanyám egész élete során vendéglátásban dolgozott és mióta az eszemet tudom, én is ebben nőttem fel. 2016 tavaszán jött ez a lehetőség és belevágtunk, átvettük a Kedves irányítását, ezzel egy új utat nyitva, amin most is járunk. Mivel a cukrászda Balatonfüred legrégibb cukrászdája, 102 éves, igy nem hagyhatjuk magunk mögött a klasszikus irányvonalat és a tradicionális cukrászsüteményeket sem.  Ilyenek a képviselőfánk, házi pite, sacher torta, krémes, fekete erdő torta, lúdláb. Emellett a korral is haladva már elérhetők nálunk ilyen-olyan mentes sütemények, fagylaltok és kávék is.

Az igényeknek megfelelően újítottuk meg a cukrászda kínálatát és személyiségét is, a neve körülötti jelzők is bővültek, így már Kedves Cukrászda és Kávéház vagyunk. 3 éve bővítettük ki a kínálatunkat villás reggelivel, nyár estéken koktélokkal és könnyű ételekkel, a Blaha utca repertoárjával fejlődve folyamatosan, megunhatatlan impulzust viszünk a cukrászda életébe. Így nemcsak a délután folyamán térhetnek be hozzánk, hanem akár a nap indításaként is egy reggelire vagy az este folyamán egy italra. 

 

 

B.: Hogy néz ki egy évetek? Milyen a nyár és a téli időszak? 

„Egy kis téli pihenést, leállást leszámítva egész éves nyitva tartassál üzemelünk. Az utcánk összefogásából adódóan évről-évre bővülnek a programok, ugyanúgy mint a városiak: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál, Zoob Kati divatbemutató, Anna Bál, mint az utca saját rendezvényei.

A szezonális és az egész éves visszajáró vendégkörünk is évről évre bővül, akár magyarokról akár külföldiekről essen szó. Szerencsére egy olyan jó kis csapatunk állt össze, hogy a vendégek évről évre ugyanazokkal az arcokkal találkoznak, aminek kifejezetten örülnek. Lehet, hogy kicsik vagyunk, de így sokkal őszintébbek tudunk lenni és egy sokkal személyesebb, emberibb élményt tudunk nyújtani.

 

B.: Milyen különleges programok vannak nálatok?

“A Blaha utcában rajtunk kívül még 2 vendéglátóhely is található: a Morzsa Bisztró és a Kredenc Borbár. Ebben nincs is semmi különös, viszont az már annál inkább különleges, hogy mi hárman összefogtunk annak érdekében, hogy még érdekesebbé és változatosabbá tegyük az utcát vendégeink számára.

Az alap koncepció az, hogy “egységben az erő”. Ahelyett, hogy egymás ellen versenyeznénk, összefogtunk, hogy együtt fejlődjünk. 

Vannak átfedések a kínálatunkban, hiszen mindegyikünk árul kávét, bort és süteményt is, de mindenkinek megvan a saját specialitása, amiért az emberek betérnek. Itt az utcánkban szinte egyértelmű, ha enni szeretnének egy igazán jót akkor a Morzsába mennek, ha borozni szeretnének a Kredencbe vezet az útjuk és ha kávézásról vagy sütizésről van szó, akkor hozzánk jönnek.

Hárman egésznapos programot tudunk biztositani mindenki számára, szinte ki sem kell lépni az utcánkból: nap indításképp egy villás reggeli nálunk, majd ebédidőben finom ételek várnak mindenkit a Morzsában és a Kredencben és végül estére teljesen átalakul az utca, igazi utcabál kezdődik, ahol mindhárman közreműködve szervezünk különböző énekes, zenész és DJ fellépéseket.

Az első közös rendezvényünk Járdafesztivál volt, ezután pedig nem volt megállás, ugyanis tartottunk már Sütőtök és Gesztenyenapot, Sör Napot, szezonon kívül hétvégente a délutáni órákra hangolva lazítós Dj szettekkel ’Szabad Szombat’-ot aztán a nyárhoz egyre jobban közeledve, az estébe belenyúlva már koncertekkel, Jazz-zel blues-zal, rockabily-vel jutunk el addig, hogy minden este feltudunk vonultatni valakit az ide érkezők szórakoztatására. 

Az évek alatt igazi kultusza lett az utcának és az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy nem csak mi, hanem vendégeink is nagyon élvezik ezeket a programokat. Szerencsére a város is meglátta ebben a potenciált és szeretnénk hogyha az utca újra sétálóutcává válna a jövőben; erre a város törekvését is láthatjuk, hiszen a nyári hétvégéken már csak a gyalogosoké a terep! Mindenkit átjár az az összehasonlíthatatlan életérzés, amit az utca áraszt, Mi is ennek szellemében dolgozunk és egészítjük ki egymás munkáját.

 

 

B.: Mit tudnátok ajánlani az erre járóknak, amit feltétlen meg kell, hogy kóstoljanak?

B.B.: „Ha süteményekről van szó a nagy klasszikusok mellet, akkor a házi máglyarakás piténket ajánlanám, amely a maga módján, mint pite egy klasszikus darab, ám mi mégis kicsit megbolondítottuk. Tökéletesen passzol egy délutáni kávézás mellé! Nekünk most ez a favorit! ? Mindig a szezonalitásnak megfelelő pitéket készítünk, igy ősszel a tökös pitét sem szabad kihagyni!

Nagy slágerünk emellett a bundás kenyér is, ha valaki reggelizni jönne, ezt javasolnám az elsők között. Igaz, hogy mindenki csinált és evett is már bundás kenyeret, de mi igazán eltaláltuk, hogy kell ezt jól csinálni! A Péklánnyal való szoros együttműködésünkből született meg az a bundáskenyér, amit rajtunk kívül senki más nem készít, ez egy kovászos kéksajtos bundáskenyér körtével. Ez az, amit mindenképp megéri megkóstolni!”

 

Az utcában és a Kedvesben is több alkalommal jártunk már és mindig pozitív élményekkel távoztunk. A cukrászda kiváló minőségű süteményekkel, ételekkel és italokkal vár rátok, ráadásul a csapat fiatalos, lendületes és a kiszolgálás mérhetetlenül kedves! Érdemes mindhárom napszakban meglátogatni, hiszen teljesen más egy reggeli bruncholás, egy délutáni kávé-sütizés és egy lazulgatós-fröccsözős este zenei aláfestéssel! ?

 

 És a legjobb hírünk, hogy a Kedves felajánlásából hamarosan hozunk majd Nektek egy újabb nyereményjátékot, ezért is érdemes lesz követnetek Instagram és Facebook oldalainkat, nehogy lemaradjatok róla! 🙂 

Kapcsolódó

Melyek a kókusztej előnyei?

Bizonyára mindannyian hallottunk már a kókusztejről, mely ideális alternatíva lehet a laktózérzékenyeknek.
Elolvasom

Receptek a hétköznapokra

A mindennapok során folyamatos kihívásként köszön vissza a kérdés, hogy mit is kellene főzni? A helyzetet p
Elolvasom

Idén is megvan az Év strandétele – Nézzétek!

Az Év Strandétele idén a boglári Bundi sós kürtőse, a legjobb bisztró étel a zamárdiTiki Beach Malacfül sa
Elolvasom