A Magyar Vöröskereszt önkéntesei több mint kétezer esetet láttak el a Balatonon

A Magyar Vöröskereszt idén már 16. alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelynek keretében 350 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 13 Balaton-parti település 19 strandján.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 16. alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelynek keretében 350 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 13 Balaton-parti település 19 strandján, július 01. és augusztus 21. között. Idén az önkéntesek 2.334 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartoztak a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések illetve a különböző sportsérülések. Az extrém hőség miatt a napszúrás és a hőguta tüneteivel is gyakrabban fordultak a strandolók az elsősegélynyújtókhoz.

A legeseménydúsabb nap július 14-e volt, ezen a szolgálati napon összesen 91 alkalommal segítettek a vöröskeresztes elsősegélynyújtók. A szolgálat ideje alatt a Balatonudvari- Fövenyes strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 232 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 50.004 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és nyolc esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Akik idén is kiálltak a balatoni életmentés mellett


Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete ezen a nyáron is támogatók bevonásával tudta elindítani a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, amelynek fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a  KulcsSoft Esély Alapítvány, a  Szerencsejáték Zrt., valamint a Balatoni Fejlesztési Tanács. A szolgálat telekommunikációs partnere a Yettel Magyarország. Az önkéntesek folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország, kiegészítő étkezésükről a Nestlé Hungária Kft., bőrük védelméről pedig a Dr. Kelen gondoskodik. A MÁV-Start Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 90%-os utazási támogatást ad az önkénteseknek a szolgálat központja és a strandok közötti közlekedésre. A strandolók ellátását a VitaPlus Kft. közel 1500 doboz Kalcium Plus pezsgőtablettával támogatta.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó

Csütörtökön bezár a NAV balatonfüredi ügyfélszolgálata

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága balatonfüredi ügyfélszolgálata 2023. december 14-től zár
Elolvasom

Balatoni vitorlásverseny hozta el a fair play díjat a Gyöngy Sailing Teamnek

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüsté
Elolvasom

Ádám Gyula erdélyi fotóművész képeiből nyílik digitális tárlat Tihanyban

Ádám Gyula erdélyi származású fotóművész és t'ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből
Elolvasom