A Rózsakert és a kikötő felújítására kapott támogatást Siófok

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a siófoki kikötő környezetének felújítására – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, aki hozzátette: a frekventált helyen lévő Rózsakertet azért kell megújítani, hogy XXI. századi körülmények fogadják az idelátogatókat. Hangsúlyozta, hogy a kormány a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztést valósított, illetve valósít meg annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön.

Guller Zoltán ismertetése szerint a turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről évre 10 százalékkal növekszik. Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket – fogalmazott a vezérigazgató. Guller Zoltán beszélt arról is, hogy a Balaton vendégkörének közel 80 százaléka belföldi. A térségben jelentős szálláshelyfejlesztések zajlanak, 25,5 milliárd forint értékben épülnek új szálláshelyek, újulnak meg panziók és szállodák, Siófok ebből 2,5 milliárd forinttal részesül – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Bahartban (Balatoni Hajózási Zrt.) az állam 6,6 milliárd forint értékben hajtott végre tőkeemelést a balatoni hajózás megújításáért. Emellett az elmúlt két évben a Balaton partján 85 strand fejlődött, újult meg közel 5 milliárd forintból.
Witzmann Mihály országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Balaton történelmi fejlesztési időszakon megy keresztül, soha nem látott forrásokat különítettek el a térség számára a magyar költségvetésben.
Ez egy egyszeri és talán megismételhetetlen időszak, amelyből a Balaton, és Siófok is győztesként kerülhet ki – fogalmazott. Kiemelte, nagy felelősség, hogy a rendelkezésre álló forrásokat jól és hatékonyan tudja felhasználni egy-egy térség, település. “Évtizedes fejlesztésekkel vagyunk adósai mind a város lakóinak, mind az idelátogató turistáknak” – mondta Gruber Attila a sajtótájékoztatón. Beszélt arról is, hogy Siófok körül és a Balaton partján szinte minden település fejlődik, és ma már sokkal kedvezőbb lehetőségeket nyújt lakóinak és a turistáinak. Kifejtette, úgy érzi, ebben a munkában elmaradás van, ezért is örül, hogy partnerre lelt az ügynökség vezérigazgatójában, és meg tudta győzni arról, hogy Siófok fontos városa a balatoni turizmusnak. Az eddig elhanyagolt terültek megújulhatnak, és folytatni lehet a szabadstrandok felújítását is, ami fontos a 17 kilométeres partszakasszal rendelkező Siófok számára – tette hozzá.

 

Forrás: mti.hu   Fotó: siofok.hu

Legfrissebbek

Gombóc Artúr szobrot avattak Tihanyban

Csukás István népszerű rajfilmjének, a Pom Pom meséinek egyik karakterét örökítették meg Tihanyban egy kis ...

Elolvasom

Ma nyit a Balaton új kutyás strandja

Pünkösdhétfőtől várja a kutyákat és gazdáikat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert - számolt be róla a&nb...

Elolvasom

Mini útikalauz a siófoki szezonnyitásra

A korábbi években, mikor a költöző madarak fészket raktak Töreki pihenőhelyükön, a siófoki éttermek, szállo...

Elolvasom