A sok látogató miatt lett kötelező a maszkviselés Keszthelyen

A sok látogató miatt lett kötelező a maszkviselés Keszthelyen

Múlt hétvégén a ködös idő ellenére is sokan látogattak el a keszthelyi Balaton-partra. Családok, baráti társaságok sétáltak a mólón, többen közülük a környező településekről, megyékből érkeztek a városba. Ez a tendencia az elmúlt hétvégéken is megfigyelhető volt, így az önkormányzat úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést a Csík Ferenc sétány labdarúgó pályától a Helikon Hotelig terjedő területen.

Szombat óta tehát minden hétvégén kötelező a maszk viselése a keszthelyi Balaton-parton. A rendelet értelmében a sporttevékenységet végzőknek továbbra sem kötelező a maszk, a fitness parkban azonban a korábbi rendeletnek megfelelően viselni kell. Bár sokan a rendelet ellenére sem hordták a maszkot a parton, a megkérdezettek egyetértettek az új szabállyal.

A szabályok szerint a veszélyhelyzet fennállása alatt pénteken 14 órától vasárnap 20 óráig kötelező a maszk viselése.

Jelenleg nagyon kedvező a járványügyi helyzet Keszthelyen, és szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Így arra kérjük a hozzánk látogatókat, illetve a helyi lakosokat, akik ide lejönnek, hogy tartsák be az előírásokat” – jelentette ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A Balaton-parton már a tavasszal is hoztak korlátozó intézkedéseket, akkor a parti sétányokat hétvégenként lezárták. Most nem akart ilyen drasztikus döntést hozni az önkormányzat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy csökkentsék a vírus terjedésének a lehetőségét – számolt be a hírről a tvkeszthely.hu.

Forrás: travelo.hu
Fotó: keszthely.hu

Kapcsolódó

Hatalmas lángnyelvekkel égett a fonyódi nádas

Hozzávetőlegesen 120 hektáron terjedt el a tűz a hétvégén egy Fonyód közeli nádasban, ami természeti értéke
Elolvasom

Magyar innováció: Bemutatkozik a világ első okos vitorlásruhája

A prémium vitorlásruházat nemzetközi piacára tör be a 878® a hazai tervezésű, innovatív fejlesztésű és gyár
Elolvasom

Őszig lehet pályázni az EKF projektekkel

Október 31-e a határideje a pályázatok leadásának azok számára, akik kulturális-művészeti programot tervezn
Elolvasom