A terasz és az erkély egy oázis is lehet

A terasz és az erkély egy oázis is lehet

Nyáron és más évszakokban, amikor az időjárás is kegyes hozzánk, élvezet a teraszon, az erkélyen üldögélni. Néha jól esik egy kicsit elvonulni, egyedül pihenni, olvasni vagy kávézni az erkélyen. A terasz bútorai és a dekorációs elemei segítségével egy kellemes, barátságos és nyugodt helyet hozhatunk létre. Hogyan és mi alapján döntsünk, milyen bútorokat válasszunk a teraszra és mivel varázsolhatjuk még hangulatosabbá a helyet? Mutatjuk a válaszokat!

Milyen bútorokat vásároljunk a teraszra, az erkélyre?

Az, hogy milyen terasz és erkély bútorok kerülnek kiválasztásra, alapvetően az egyéni döntésünkön és elképzeléseinken is múlik, de azért a hely nagysága is nagyban meghatározza, hogy milyen bútorokkal tesszük lakályossá az erkélyünket. Az erkély székek, az erkély fotelek, az erkély ülőpadok és nyugágyak, illetve az erkély szettek adnak lehetőséget az otthonos tér kivitelezésére.

Az erkély székek maximálisan betöltik a szerepüket, ha azonban kevés hely áll a rendelkezésünkre, érdemes megfontolni az összecsukható székek vásárlását. A nagyobb erkélyünkön egy remek társalgót is kialakíthatunk. Ebben lehetnek a segítségünkre az erkély fotelek és az erkély ülőpadok. Ha az a célunk, hogy a teraszon pihenjük ki a nap fáradalmait, akkor erre tökéletesen alkalmas egy nyugágy is, amely használat után összecsukható. Ha pedig azt szeretnénk, hogy az asztalok, a székek, a fotelek harmonizáljanak egymással, akkor érdemes az erkély szettek között keresgélni. A kínálatban a kisebb és a nagyobb teraszokra, erkélyekre is meg fogjuk találni a számunkra megfelelő bútorokat, akár fából, fémből vagy rattanból képzeljük el az erkély enteriőrt.

Ha szeretnénk elbújni a kíváncsi tekintetek elől, akkor ruházzunk be egy erkély paravánba, amely nem csak árnyékot biztosít, hanem modern kialakítása a teret is feldobja.

Hogyan válasszunk bútort az erkélyünkre? Első lépésként mérjük meg az erkélyünket és nézzük meg, hogy keskenyebb vagy a szélesebb a tér. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a bútorok ne csak belesimuljanak a környezetbe, de elegendő hely maradjon a szabad mozgásra is. Egy tárolóval ellátott erkélypad tökéletes választás egy kisebb erkélyre.

A bútorok kiválasztásánál a kényelem is rendkívül lényeges, hiszen a helyet pihenésre szánjuk. A kényelemhez az asztalok, a székek és ülőgarnitúrák anyaga is hozzájárul. Egy jól megválasztott terasz szettel egy fantasztikus oázist is létrehozhatunk, ahol öröm eltölteni minden percet.

Bármit is vásárolunk, mindig figyelembe vesszük az árakat. Nincs ez másként a kültéri bútorok vásárlásánál sem. Érdemes figyelni az akciókat, mert hiszen egyes helyeken jóval kedvezményesebben hozzájuthatunk ezekhez a bútorokhoz, hogy aztán még egyéb dekorációkat, például világító dekorációkat is be tudjunk szerezni a teraszunkra.

Hangulatteremtés világító dekorációkkal

A világító fényfüzérek és fénydekorációk a külső és belső tereket is nagyon hangulatossá varázsolják. A dekoratív lámpák, a világító dekorációk lehetővé teszik, hogy még késő este is élvezzük a teraszon a kellemes nyári estéket. Sejtelmes fényük mellett elkölthetünk a házastársunkkal egy kellemes, romantikus vacsorát, de ünnepi hangulatot is teremthetünk a segítségükkel.

A terasz kiegészítőkkel fókuszpontokat hozhatunk létre, javíthatjuk a hely megjelenését és ezek a világító dekorációk az otthonos, meleg légkör létrehozására is kiválóan alkalmasak.

Fotó: Cinematographer / Shutterstock.com
Hirdetés

Kapcsolódó

Folyamatos melegedés kedvez a szabadtéri programoknak

Pénteken délen számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lehet az égen. A nyugati-északnyu
Elolvasom

Hirdetés

Fából vagy műanyagból készült bejárati ajtót válasszunk otthonunkba?

Mielőtt házat, lakást veszünk, esetleg felújítunk vagy építkezünk, sok mindent át kell gondolni előre, hogy
Elolvasom

A csemperagasztók és kiegészítők beszerzésének gyakorlati kérdései

Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a csemperagasztók és a csemperagasztáshoz szükséges egyéb anyagok, il
Elolvasom