A vitorlázás színei – Welcome on board ősszel is!

A vitorlázás színei – Welcome on board ősszel is!

Habár a nyárnak hivatalosan vége van, azért nem kell azonnal lemondanunk a szuper outdoor programokról. A Balaton környékén rengeteg élmény vár ránk ősszel, sőt még télen is, és igen, a vitorlázás továbbra is szuper lehetőségeket tartogat ezekben a hónapokban. 

Ahogy a nyári szezon és pihentető nyaralás után visszatérünk a megszokott ’kerékvágásba’, még inkább szükségünk lehet minőségi kikapcsolódásra. A We Love Sailing különböző vitorlásprogramjai lehetőséget biztosítanak arra, hogy mindenki a saját érdeklődési körének és persze a feltöltődésre szánt időnek megfelelő programot találhasson magának. Korábban már többször említettük a sétavitorlázást, a különböző versenyeket vagy a túravitorlázást. Most pedig kiderül, hogy miben különböznek ezek a programok egymástól. Lássuk!

 

Sétavitorlázás

Ha egy őszi hétvégébe szeretnétek a kirándulás és a különböző gasztronómiai élmények mellé még egy kis színfoltot csempészni, akkor a sétavitorlázást nektek találták ki. Néhány vízen töltött óra alatt megcsodálhatjátok az őszi színekben pompázó tájat, élvezhetitek a csendet és néhány érdekességet is megtudhattok a vitorlázással kapcsolatban, amiről a We Love Sailing kapitánya gondoskodik. 

 

Naplemente túra

Nincs is romantikusabb, mint egy pokróc alatt összebújva nézni egy vitorlás hajóról a balatoni naplementét. Sokszor hangzik el, hogy nincs két ugyanolyan naplemente, az őszi pirosas-barnás színekben öltözött part mögött lebukó nap, és a vízen megcsillanó utolsó napsugarak felejthetetlen élményt nyújtanak. A tökéletes romantikus hangulatot pedig egy üveg behűtött pezsgő vagy bor koronázza meg. 

 

Versenyek, tréningek

Sokan kifejezetten sportolási szándékkal keresik fel a Balatont ebben az időszakban. Azok a hajózás iránt érdeklődők, akik szeretnék kipróbálni a vitorlázás sportosabb oldalát, esetleg hajóvezetői engedéllyel rendelkeznek és gyakorolni szeretnének, szintén bátran kereshetik a WLS csapatát. 

 

Túravitorlázás

Fedezzétek fel a Balaton szépségeit vitorlás hajóval. A több napos túravitorlázás olyan különleges élményt nyújt, amelyben a fenti programok összessége megtalálható. Ebben a pár napban megtapasztalhatjátok a természet változatosságát, mélyebb betekintést nyerhettek a vitorlázásba, mindemellett pedig olyan különleges élményekben lehet részetek, mint például a hajón alvás. A több napos túra alatt természetesen beiktatható néhány Balaton parti városban való kikötés is, így a vitorlázás könnyedén ötvözhető akár egy gasztronómiai túrával.

 

Tartogat tehát még jócskán lehetőségeket a Balaton az őszi hónapokban is, ezért ha kedvetek támad kiszakadni a hétköznapokból rövidebb vagy hosszabb időre, akkor válasszátok ki a legszimpatikusabb vitorlás programot és irány a fedélzet! A srácok elérhetőségeit pedig IDE KATTINTVA megtalálhatjátok! Előző cikkeiket pedig a VitorláZóna rovatunkban olvashatjátok el.

Kapcsolódó

Az RSM2 az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 győztese!

Hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor elsőként a Vándor Róbert által irányított RSM2 ért be a balatonfüredi
Elolvasom

Eldördült a Kékszalag rajtpisztolya

Az idén 52. alkalommal megrendezett tókerülő versenyre 27 osztályban 535 hajó nevezett. - Tegnap elraj
Elolvasom

Zöldszalag Regatta – Augusztus végén elszabadulnak az elektromos hajók a Balatonon

Már csak 30 nap van hátra az idei, immár 9. Zöldszalag Regattáig. Az elektromos hajók minden évben megrende
Elolvasom