Almádiban virtuális piactér nyílik

Egy online kereskedelmi tér kialakításának munkálatai zajlanak jelenleg Balatonalmádiban. A város területén szolgáltató őstermelők, kereskedők és vendéglátó cégek regisztrálhatnak a felületre, amely a járványhelyzet okozta gazdasági kiesést hivatott orvosolni valamelyest.

A koronavírus helyzet országosan és helyben is több olyan intézkedést tett szükségessé, amely nem kedvez a helyi kis-és középvállalkozásoknak, kereskedő és szolgáltató cégeknek, mezőgazdasági termelőknek. Balatonalmádi önkormányzata azt szeretné, ha a helyi lakosok által működtetett és a helyben tevékenykedő vállalkozások valamennyien túlélnék ezt a gazdaságilag nehéz időszakot – mondta Kepli Lajos, polgármester a balatontelevizio.hu-nak.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy néhány kattintással válogasson és rendeljen otthonában maradva a helyben fellelhető áruk és szolgáltatások közül, melyet önnek házhoz is szállítanak. Nagyon fontos, hogy az oldalon történő regisztráció a veszélyhelyzet ideje alatt az eladó és a vevő számára egyaránt díjmentes. Ezzel talán terhet tudunk levenni a családsegítő munkatársai és önkéntesei válláról is, hisz az otthon maradók közül sokan ezen az úton is meg tudják majd oldani a napi szükségleteik szerinti vásárlást – fogalmazott a polgármester.

Úgy tervezik, az oldal teszt üzemben már a jövő héten elindul. A tapasztalatok alapján fogják fejleszteni és felhasználó baráttá tenni. Előzetes szándék jelezhető már most a jelentkezes@almadipiac.hu e-mail címen.

Kiemelt kép: balatontelevizio.hu

Legfrissebbek

A partokon és a peronokon is hallhatók majd versek a nyári Balatonnál

Idén nyáron a partok mellett a peronokon is hallhatók versek a Balatonnál, a Vers a peronon címmel már 13 B...

Elolvasom

Idén is megválasztják az év balatoni strandját és házát

A koronavírus-járvány miatt kis csúszással, a héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandmin...

Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A vörösberényi erődített református templom

Balatonalmádi tárháza a látnivalóknak, főleg nyaranta. A turisztikai gócpontok mellett akad azonban meganny...

Elolvasom