Átadták a 71-es főút gyenesdiási szakaszát

A Magyar Falu Program jóvoltából, 438 millió forintból rekonstruálták a 71-es gyenesdiási szakaszát 1,2 kilométer hosszan. A napi 18 ezres forgalmat lebonyolító pályaszakaszra új aszfaltréteget fektettek, valamint az autóbuszöblöket és járdákat is felújították.

Nagy a forgalom a 71-es főút gyenesdiási szakaszán. Az út jelentős átmenő forgalmat bonyolít, néhány városi szakasz kivételével ez a megye legforgalmasabb útvonala. Gyenesdiás és a Magyar Közút több mint egy évtizede tervezi a pálya rekonstrukcióját, amely az elmúlt hónapokban megvalósulhatott.  

A közel 1,2 kilométeres útszakasz átadóján Mórocz József, a Magyar Közút Zala megyei igazgatója elmondta, az útpályán számottevő a teherforgalom is, éppen ezért fontos volt úgy kialakítani a burkolatot, hogy az elbírja a terhelést.

„A munkálatok során figyelembe vettük azt, hogy rendkívüli forgalom van az útszakaszon, rendkívüli teherforgalom is, ezért 11,5 tonnás tengelyterhelésnek megfelelő, méretezett pályaszerkezet került kialakításra, tehát minimum 13 cm aszfaltot tettünk a meglévő szerkezetre, hogy még jópár ideig bírja a forgalmat ez az útszakasz.” – tájékoztatott a megyei igazgató.

A beruházás a Magyar Falu Programnak köszönhetően mintegy 438 millió forintból valósult meg. Gál Lajos, a település polgármestere kiemelte, lakossági igényt is szolgál a rekonstrukció, hiszen a hatalmas átmenő forgalom miatt az útpálya már nagyon rossz állapotban volt. Emellett köszönetet mondott a Magyar Közút munkatársainak, akik számos kapubejárót is leaszfaltoztak a munka során.

„Nagyon örültünk és üdvözöltük, hogy a közút számításba vette a járdák megújítását, és természetesen ezen kívül minden olyan bekötő, bejáró és egyéb kereszteződés megújítását, korszerűsítését, ami igazából fontos azért, hogy a kellő forgalombiztonság meglegyen, és természetesen a lakosság elégedettsége. A leállósáv szélesítése révén a kerékpározhatósága is ki tudott alakulni a 71-es útnak.” – emelte ki Gyenesdiás polgármestere.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője hozzátette a megye minőségi úthálózatának megvalósításában fontos szerepet tölt be ez az útszakasz. Kiemelte, az útpálya felújításához több előzetes munkálatra is szükség volt, de nagy öröm, hogy az idegenforgalom elindulása előtt elkészült az útszakasz.Forrás és Fotó: tvkeszthely.hu

Kapcsolódó

A Balatonon is folytatódik a szúnyoggyérítési program

650 településen, az egész országban mintegy 130 ezer hektáros területen zajlik jelenleg szúnyoggyérítés, k
Elolvasom

Különleges fényruhát ölt a szigligeti vár augusztus 20-án

A turisztikai látványosságot az államalapítás ünnepén speciális világítás fogja díszíteni. - A nemzeti
Elolvasom

A régi könyvtárból lehet civilház majd Siófokon

Siófok alpolgármestere, Bardócziné dr. Molnár Anita a siófoki civil szervezetek járványhelyzet utáni első
Elolvasom