Átadták az ötödik Starbucks Kávéköltők díjakat

A Starbucks Magyarország ötödik alkalommal hirdette meg versíró pályázatát, amelynek döntőjét a Magyar Költészet Napján, április 11-én tartották. A Starbucks Kávéköltők pályázat idei témája a Természet volt, az erre beérkező közel 200 pályázat közül a szakmai zsűri tagjai, Seres Lili Hanna, Pion István és Csalár Bence választották ki az öt döntőst, akik a The Workshopban megrendezett rendezvényen a nagyobb közönség előtt is előadhatták költeményeiket. Az idei versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, aki a szakmai elismerésen és az értékes ajándékcsomagon túl, részt vehet a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 2023-as irodalmi nyári táborában is.

A Magyarországon az AmRest által üzemeltetett Starbucks idén ötödik alkalommal rendezte meg Kávéköltők verspályázatát, amelynek kiemelt célja a kávéházi kultúra és az irodalom kapcsolatának erősítése.

A pályázatra beérkezett közel 200 verset a szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Pion István költő, slammer, újságíró és szerkesztő, Seres Lili Hanna költő, az ELTE BTK doktori hallgatója, a Fiatal Írók Szövetségének tagja, valamint Csalár Bence nemzetközileg is elismert divatújságíró és kreatív szakember. A díjátadó rendezvénynek idén először nem a Starbucks egyik kávézója adott otthont, hanem a The Workshop, ahol egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül bemutatkoztak az idei döntősök, a szakmai zsűri pedig a pályázat értékeléséről mesélt, a beszélgetést Nyáry Luca moderálta. Az öt döntős pályázó közül az ide versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, Turbékolás és Csaholás című versével, amely a Starbucks Facebook oldalán olvasható.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy idén rekordszámú pályázat érkezett a kiírásunkra. A közel 200 jelentkezés bizonyítja, hogy milyen nagy igény van az ilyen jellegű lehetőségekre a kezdő irodalmárok számára. Hálásak vagyunk minden partnerünknek, akik szakmai ismereteikkel és tanácsaikkal segítenek bennünket, külön köszönjük a zsűri tagjainak és a Fiatal Írók Szövetségének, hogy velünk tartanak.”

– mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.

„Gratulálunk az idei pályázat döntőseinek és a nyertesnek, bízunk benne, hogy hozzájárulhattunk irodalmi karrierjük elindításához és még sokat fogunk hallani sikereikről.”

A verspályázat ötödik évfordulójának alkalmából a kávézólánc több újítással is meglepte az irodalom- és kávékedvelőket. Kávématricákon hirdette a korábbi év döntőseit, továbbá kiadott egy limitált példányszámú újságot is.  A Starbucks Kávéköltők címet viselő kiadványban az elmúlt évek pályázati eredményei és a kávéval kapcsolatos érdekességek mellett, a Körúti Hajnal receptje is helyet kapott, annak az egyedi kávékoktélnak, amelyet a Starbucks baristái, kifejezetten a pályázat tiszteletére alkottak meg.

A verspályázat idei témája a Természet volt, amelyre kezdő irodalmárok nevezhettek egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosság számára más formában közzé vagy hozzáférhetővé nem tett, maximum 4000 karakter hosszúságú verssel. A döntőbe jutott pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyertek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában 2023-ban.

Kapcsolódó

Kartondobozzal takarta az arcát miközben kirabolta a siófoki éttermet

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki több mint 5 millió forintot lopott el egy siófoki étterem széfjéből ta
Elolvasom

Mutatjuk a 2023-as Veszprémi Könyvhét programjait

Az idei könyvhét június 8 és 10 között kerül megrendezésre a Királynék városában. - - JÚNIUS 8., CSÜTÖ
Elolvasom

2023 nyarán Balatonudvari lesz a kortárs festészet otthona

Az idén 90. életévét betöltő Keserü Ilona a kortárs képzőművészet egyik legnagyobb alakja. Közel hét évti
Elolvasom