Az egyik leghasznosabb “lakótársunk,” a műanyag vödör 

Az egyik leghasznosabb “lakótársunk,” a műanyag vödör 

Első hallásra furcsának tűnik, hogy lakótársnak nevezzük, de mi mást is mondhatnánk rá, hiszen annyira sokrétű, számtalan szerepben létezik és ha gondolatban végigpásztázzuk a lakásunk egyes helyiségeit, akkor biztosan jó pár vödörbe botlunk.

A vödör használata nagyon régre nyúlik vissza, még régi mondás is köthető hozzá: “csöbörből vödörbe”, amely arra utal, hogy hiába evickélt ki valaki egy bajból, ismét belekerült egy másikba.

A vödrök és a takarítás

A vödröknek rendkívül szerteágazó a felhasználási köre, mégis legtöbbünknek azonnal a takarítás, a felmosás és a rendrakás kapcsolódik hozzá. Immáron nem kell hajoldozni és kézzel kicsavarni a felmosórongyot. Nagyon felhasználóbarát kialakításúak azok a vödrök, amelyek egy csepegtető, csurgató résszel segítik a felmosást.

A takarításhoz automatikusan kapcsolódik a rendszerezés, rendrakás, amely azt jelenti, hogy nélkülözhetetlen, hogy a megannyi holmi számára, amely napjainkban már összegyűlik egy-egy háztartásban és a kertben egyaránt, legyen megfelelő számú és méretű szekrény és tároló. A Curver-Lifestyle webáruház kerti tárolói, szekrényei nemcsak kertben, hanem teraszon, erkélyen, különböző tárolóhelyiségekben is nagyszerűen alkalmazhatók.

A kerti tárolók nagyon népszerű tagjai a kerti padok és ládák. Ezeket azért szereti mindenki, mert egyrészt napközben nagyszerű ülőalkalmatosságként funkcionálnak, rájuk lehet tenni párnákat, takarókat, másrészt a nap végével egyszerűen csak felhajtjuk az ülőkéjüket, és elteszünk mindent. A padokba és ládákba kisebb szerszámokat, gyerekjátékokat is lehet tenni.

A szekrények már inkább a nagyobb gépek, balesetveszélyesebb eszközök számára szolgálnak praktikus tárolóként és elhelyezhetők bármelyik helyiségbe, akár a garázsba is.

Egy kis történelem

A vödrök történelme több ezer évre nyúlik vissza. A vödrök elődjeit már az ókori Egyiptomban és Görögországban is használták. Egy olyan tárgyról beszélünk, amely szó szerint mindenhol megtalálható a világon, háztartásokban éppúgy, mint vállalkozásoknál, iparban, mezőgazdaságban.

Lehet használni tárolásra, de legtöbbször valaminek a mozgatására vesszük igénybe, lakásban felmosó víznek, de egy kőműves például törmeléket szállít benne, egy kisgyerek pedig a homokozó játékait. A lényeg, hogy a vödröt meg lehessen fogni és ki lehessen önteni, ami benne van.

Sokáig csak fém vödröket lehetett kapni, majd a műanyag megjelenésével a fém mellett előkerültek a különböző műanyag összetételű vödrök is.

Kimagasló minőség

A vödrök esetében az elsődleges szempont a strapabíróság, legyen szó felmosóvödörről vagy a sitt hordására szolgáló kiegészítőről. Mind a tartórésznek, mind a fogantyúnak masszívnak, erősnek kell lennie.

Magas szintű minőséget képviselnek a Curver műanyag vödrei, melyek a praktikusság mellett még esztétikus kivitelezésűek is. 5 és 10 literes űrtartalommal kaphatók, változatos színekben. A gyártó garantálja a minőséget konyhai, egyéb háztartási, kerti műanyag termékeinél is.

Kapcsolódó

Kánikula és hőségriadó a hétvége terítékén

Pénteken száraz, túlnyomóan napos, meleg időre van kilátás, 29-34 fokos maximumokkal. Többfelé feltáma
Elolvasom

Mit vigyünk mindenképp magunkkal kempingezéskor?

Itt a nyár és már egyre többen készülnek a nyaralásra. Ilyenkor sokan nyaralót bérelnek, vagy épp kempinge
Elolvasom

A Balatonnál fogunk nyaralni? Ezeket a cuccokat mindenképp vegyük meg már otthon!

A Balaton az egyik legnépszerűbb úti célnak számít hazánkban, még a fapados külföldi járatok ellenére is.
Elolvasom