Az indián nyár szépségei egy vitorlásról

Az indián nyár szépségei egy vitorlásról

Bár a nyári szezon hivatalosan véget ért és a napsugarak sem perzselnek már annyira, de azt hiszem titkon mindannyian számítunk még pár hét vénasszonyok nyarára. Ráadásul a vitorlás szezonban még jócskán benne vagyunk, talán azt is mondhatjuk, hogy élvezetesebb ilyenkor hajóra szállni, mint 40 fokban. Mindenképpen arra szeretnénk buzdítani titeket, hogy ne csak nyáron gondoljatok a vitorlázás szépségeire és erre az izgalmas sportra, mert ősszel is érdemes ellátogatni a Balatonra! Bortúrák, hajón alvás, gyönyörű napfelkelték-naplementék, ezek várnak még rátok, ha szeptemberben is szívesen szelnétek a Balaton hullámait.

 

Kis kedvcsinálóként, had osszuk meg veletek Fruzsi, a We Love Sailing csapat egyeten női tagjának történetét. ?

“Sokan egész évben tervezgetjük és várjuk azt a pár napos vagy egy hetes nyaralást, amikor végre kiengedhetjük a gőzt, feltöltődhetünk és a hátunk mögött hagyhatjuk a szürke hétköznapokat. A nyaralás végén igyekszünk minden pillanatot elraktározni, fotókat és videókat készítünk, hogy a következő hónapokban még töltődhessünk az átélt élményekből.

Miért is kellene heteken vagy hónapokon át tervezgetni a kikapcsolódást? Miért nem élünk át néhány órába sűrítve olyan felejthetetlen élményeket, amik igazán feltöltenek? Számomra a vitorlázás jelenti az úgynevezett instant relaxációt.  A kikötőből elindulva még egy ideig hallható a mólón hömpölygő tömeg hangja, aztán a nyílt vízhez közeledve elkezd minden lecsöndesedni. A vízen teljesen másképpen telik az idő és merőben máshogy kell számolnunk a távolságokkal is. Ezt a legelső hosszabb vitorlástúrámon tapasztaltam meg.

Nagyon szeretem a Balaton adta különböző lehetőségeke ötvözni, így egy vitorlástúrával egybekötött borkóstoló minden alkalommal egy mini nyaralásnak ér fel számomra. Viszonylag friss tagja voltam a We Love Sailing csapatának, szezon vége felé közeledtünk. A srácokkal eldöntöttük, hogy elhajózunk Badacsonyig, ahol egy általuk már ismert pincészethez fogunk ellátogatni. Reggel pattant ki az ötlet a fejünkből, így még gondolkoztam is, hogy egyáltalán nyitva lesz-e a borászat olyan korán… Azzal akkor még nem számoltam, hogy jó szélviszonyok mellett is kb. 6-8 órás úttal kalkulálhatunk egy Balatonfüred-Badacsony táv megtétele során. Emlékszem, még meg is kérdeztem a fiúkat, hogy mit fogunk ennyi ideig csinálni? 8 óra alatt kocsival leérnénk Horvátországba is… ?

Életem egyik legcsodálatosabb élménye volt az a túra. Az idő valóban csak úgy elrepült, és a vízen töltött 7 óra alatt más és más arcát mutatta meg nekünk a Balaton. A kirándulást ezután egy elképesztő borkóstoló koronázta meg a badacsonyi hegyek között. Néhány óra alatt sikerült olyan minőségben kikapcsolódnom és feltöltődnöm egyszerre, akár egy jól szervezett egyhetes nyaralás alatt.”

 

Ha kíváncsiak vagytok, akkor további részleteket a csapatról és hajós életükről megtudhattok még a Balatoni nyár egyik adásából is.

 

Balcsizzunk és vitorlázzunk együtt az egész évben, foglalásért pedig keressétek a WLS csapatát a +36204172728 telefonszámon vagy a hello@welovesailing.hu e-mail címen! ⛵

 

Kapcsolódó

Az RSM2 az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 győztese!

Hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor elsőként a Vándor Róbert által irányított RSM2 ért be a balatonfüredi
Elolvasom

Eldördült a Kékszalag rajtpisztolya

Az idén 52. alkalommal megrendezett tókerülő versenyre 27 osztályban 535 hajó nevezett. - Tegnap elraj
Elolvasom

Zöldszalag Regatta – Augusztus végén elszabadulnak az elektromos hajók a Balatonon

Már csak 30 nap van hátra az idei, immár 9. Zöldszalag Regattáig. Az elektromos hajók minden évben megrende
Elolvasom