Az ország egyik legjobb burgerét ígéri ez az új balatoni hely

Az ország egyik legjobb burgerét ígéri ez az új balatoni hely

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.

„Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is”

– olvashattuk nemrég a velencei Groenk Deli Facebook-posztjában.

Úgy jellemzik magukat, mint egy laza bisztró és deli egy vagány faszenes grillel.

Étlapjuk és koncepciójuk nem változik Balatonfüreden sem: faszenes grillben készült ételeket kínálnak, köztük steakeket, az ország egyik legjobb burgerét és olyan Groenk-klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke és persze a nagy kedvenc császármorzsa. Szűk, de stabil étlapjuk van. Ezen kívül jó borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás – sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket.

A velencei Groenk Deli egyébként 2023-ban Az Év Burger Étterme lett a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon. Nem csoda, burgerük tökéletesítésén rengeteget dolgoztak.

A hamburgerbucikat házilag sütik, a marhaburgerükbe Charolais marhahúspogácsa kerül, mindez a lehető legjobb minőségű szószokkal és feltétekkel kiegészülve. A burger nincs túlpakolva, ez az egyik titok: ha jó a hús és a buci, nem sok minden más kell már hozzá.

A bisztrón kívül egy szűk, de minőségi delikát-kínálatuk is van, többek között mangalica kolbászok és számos más, mangalica termékek, az ország legjobb sajtkészítőinek sajtjai, de megtalálhatók mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, és savanyúságok is, elsősorban hazai beszállítóktól.

Velencén havonta többször szerveznek közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeket, túl vannak már harminc sörklubon és borklubon, volt szusi- és indiai vacsorájuk és workshopjuk,  de rendszeresek a pizza napok, az irodalmi estjeik is. Hasonlóan aktív lendülettel nyitnak most Balatonfüreden is.

A balatoni nyitás elég hirtelen jött, még akkor is, ha egy ideje már dolgozunk azon, hogy az országban további Groenk Deliket nyissunk

– meséli Juhász Emese, társtulajdonos. –

November elején vettük fel a kapcsolatot a korábbi bérlővel, a Mór24-el, valamint az ingatlan tulajdonosával, és december elején sikerült is kibérelni a helyet.

Mivel a nyitás nagyon hirtelen jött, az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket, de január elejétől már teljes gőzzel üzemelnek tovább.

Forrás: roadster.hu
Fotó: roadster.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Strenner-barlang, Csopak

A csopaki Csákány-hegy a maga 327 méteres magasságával remek kilátást nyújt a Balatonra, nem csoda, hogy ki
Elolvasom

Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Igaz volt ez Kadosa Kelemen esetében is, akinek különleges fel
Elolvasom

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik

A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és
Elolvasom