Balatoni halakat népszerűsítettek a Bakony Expon

Balatoni halakat népszerűsítettek a Bakony Expon

Kiemelt szerepet kaptak a halak és a halfogyasztás a nemrég megrendezett 6. Bakony Expón. A Peca-Kunyhó sátra az élő halakkal – kortól és nemtől függetlenül – rengeteg érdeklődőt vonzott. A horgászáruház csapata szerette volna megismertetni az emberekkel a környéken, és elsősorban a Balatonban élő halakat. Célul tűzték ki még a horgászat népszerűsítését is, és azt, hogy rábírják a látogatókat arra, hogy több halat egyenek.

 

13 különböző méretű akváriummal és egy három köbméteres dézsával várták a Bakony Expó látogatóit. Ezekben a növényevő halaktól a ragadozókig próbálták bemutatni a Balatonban megtalálható halakat. Hoztak a kiállításra amurokat, süllőket, pontyokat, keszegféléket, de csukát, balint, szélhajtó küszt és sügéreket is láthattak az érdeklődők a Balaton-vízzel feltöltött akváriumokban és tárolókban.

Fekete-Pordán Anita, a horgászáruház egyik tulajdonosa elmondta, hogy nagyon örültek a rengeteg érdeklődőnek, akik sok-sok kérdéssel bombázták őket. Mivel horgász emberekből álló csapatuk napi szinten kapcsolatban van a halakkal, ezért azt a sok információt, amellyel rendelkeznek a bemutatott halakról, próbálták megosztani a látogatókkal. Hoztak plakátokat és plüsshalakat is, emellett szerveztek kvízjátékot és előadásokat is, amelyek során bemutatták az egyes halfajtákat.

Az ismertetők végén a gasztronómia is terítékre került, vagyis hogy hogyan lehet finoman elkészíteni az adott fajok egyedeit. – A halak elkészítésétől nem kell félni, egyszerű megfőzni őket. Egyszer kell megtanulni, és utána biztos, hogy a család kedvencei lesznek – vélekedett Fekete-Pordán Anita, aki hozzátette még, hogy bár manapság egyre többen fogyasztanak halat, azért a horgászok és családtagjaik sokkal többet esznek az átlagnál.

 

Az emberek többsége inkább karácsony előtt gondol arra, hogy pontyot vagy keszeget vásároljon az ünnepi menühöz. A halételek népszerűsítésével ezen is szerettek volna változtatni a Bakony Expón.

 

 

Forrás: veol.hu   Fotó: veszpreminfo.hu

Kapcsolódó

Összeállt a menü, hétvégén indul az őszi Gasztrohegy

Már ezer színben pompázik a badacsonyi hegyoldal, és összeállt az őszi Gasztrohegy elképesztően színes erde
Elolvasom

Elérni a csillagokat? Inkább meginni!

A pezsgő a 17. században indult világhódító útjára, és mindig is a legnépszerűbb alkoholos italok közé tart
Elolvasom

Megválasztották az Év strandételét – mutatjuk a részleteket

Idén sem a mezei főtt kukorica lett a befutó. - - Az Év strandétele idén a balatonlellei Mesés nyári k
Elolvasom