Balerina – összeszedtünk 5 okot, miért éppen nyáron viseljük ezt a cipőt

Balerina – összeszedtünk 5 okot, miért éppen nyáron viseljük ezt a cipőt

A balerina az egyik legnépszerűbb cipő a hölgyek körében – megfigyelhető, hogy különösen nyáron kerülnek elő a szekrényből ezek a modellek. Hogy miért éppen a legmelegebb évszakban? És melyik világhírű színésznők terjesztették el a modellt? Összeszedtünk öt okot, amely választ ad a kérdésekre.

női divat sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, néhány dolog viszont állandónak mondható benne. Ilyen például az a kijelentés, miszerint a balerinacipők évtizedek óta a nők egyik kedvencének számít. Eredetileg a színpadok világában létezett ez a modell, de hamar eljutott az utcai divatba is, így a népszerűsége gyorsan az egekbe ugrott, és még napjainkban is tart. Nézzük, miért éppen nyáron a legkedveltebb ez a modell!

1. Mert könnyed

Amikor az ember teheti, nyáron legtöbbször papucsot, esetleg szandált visel, ám nem minden esetben lehet ezt megtenni. Ha valamiért mindenképpen cipőt kell húzni, a balerina lesz a legkönnyedebb választás a nők számára, hiszen a legtöbbször lapos sarok egyszerű viselést, kényelmes kialakítást tesz lehetővé. Egy könnyed kis nyári ruha mellé egy könnyed balerina illik, garantáltan felkapja erre a fejét a férfitársadalom.

2. Mert felkapott

Ahogy a blog.ecipo.hu cikkéből kiderül, a két világhírű színésznő, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn és Marylin Monroe is odavolt a balerina modellekért, így nem csoda, ha a nők elkezdték őket utánozni, ezáltal elkezdték a típust felemelni. Nincs ez másként most sem: napjaink világsztárjai is szívesen veszik fel a balerinájukat, példát mutatva ezzel nőtársaiknak.

3. Mert a strandra is viselhető

Fontos tulajdonsága a cipőnek, hogy már az elmúlt évszázad első felében úgy gondolták, a balerina tökéletes választás a strandoláshoz. Ez az általános kép sokakban meg is maradt, így a strandszezonban ez az egyik legtöbbször hordott cipőtípus. És mivel strandolni ugyebár általában nyáron szoktunk, ez a megszokás jót tett a balerina népszerűségének. Persze a vízbe nem ajánlott benne belemenni, és a homokban sem kell, hogy feltétlenül elmerüljön egy látványos modell, de a strandig eljutni könnyen megoldható egy balerinában.

4. Mert kényelmes

Évszaktól függetlenül is kiemelhetnénk ezt előnynek, de nyáron különösen fontos, hogy egy cipő a lehető legkényelmesebb legyen. A balerina az, nagyon, ráadásul magas sarokrész nélkül is megőrzi a kecsességét, így valós alternatívát kínál, amikor valaki már megunta a hőségben viselt magassarkú cipőjét. Ha elegáns, de lapos talpú cipő kell, a balerinák között érdemes szétnézni.

5. Mert praktikus

A balerina a lehető legegyszerűbben felvehető cipők egyike, ez minden hónapban előny, ám nyáron különösen, amikor nem kell például a cipőfűző megkötésével hosszú másodpercekig bíbelődni a hőségben. Balerinát hordani a számtalan előny miatt hamar trendi lett, ez a berögződés pedig hosszú ideje alapvetésként égett bele a nők stílusába. Az utcai viseletre ez az egyik legjobb, leginkább praktikus lehetőség, ráadásul azzal, hogy megvillantja a bokát, a szexisségét sem szabad megkérdőjelezni.

Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom