A ToTu ugyanis egy tojásfehérjéből készült, elsősorban tejtermékek helyettesítésére (túró, sajtkrém, tejföl, tej) kifejlesztett termékcsalád. Így szénhidrátot, zsírt nem tartalmaz. Ezt az előnyös tulajdonságát a tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek mellett a sportolók és diétázók is hamar felfedezték maguknak.
– Bár a ToTu-termékcsalád a közelmúltban több ízesített taggal bővült, mint amilyen az ToTu epres kanalas krém vagy a ToTu kávé ital, melyek azonnal, konyhai műveletek nélkül fogyaszthatóak, elmondható, hogy egyre gyorsuló ütemben jelennek meg a termékeink felhasználásával készült receptek. Az így készült ételek amellett, hogy pont olyan ízletesek, mintha tejtermékeket használtunk volna, tejfehérjementesek, laktózmentesek, valamint szénhidrát és zsírtartalmuk is kedvezőbb. Épp ezért különösen a strandszezonban egyre népszerűbbé válnak – mondta Dr. Németh Csaba a termékek gyártójának részéről.
A számos recept közül bemutatunk egyet, a „kapros, lazacos sajthelyettesítő”-t. Elfogyasztásához jó étvágyat kívánunk!
Ha kimarad a zselatin a receptből, akkor remek szendvicskrém lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
20 dkg ToTu Rögös
20 dkg ToTu Krém
1 teáskanál só
2 teáskanál citromlé
15 dkg kókuszolaj
2-3 evőkanál finomra vágott kapor
20 dkg füstölt lazac
2 dl forró víz
2 dkg por zselatin vagy 12 lap
A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a kapor kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a kaprot. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.
A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tojásmentes receptekkel is találkozhatunk.