Duplájára nőttek balatoni ingatlanok árai az elmúlt évek alatt

Duplájára nőttek balatoni ingatlanok árai az elmúlt évek alatt

A hazai ingatlanpiaci árak igen sokat emelkedtek az elmúlt években, ez alól nem jelentenek kivételt a Balaton parti településeken sem – írja az onlinebalaton.

Az Ingatlannet.hu statisztikát készített arról, hogyan változtak a Balaton partján meghirdetett családi házak árai az elmúlt öt évben. Ebből kiderült, hogy a drágulás Balatonkenesén a legnagyobb.

Ott 220 ezer Ft/m2-ről 487 ezer Ft/m2-re emelkedett a családi házak átlagára, így öt év alatt több mint kétszeresére drágultak a kenesei házak.

A balatonföldvári és a fonyódi házak még mindig valamivel olcsóbbnak számítanak, ezeken a helyeken 2015-ben 195-210 ezer forintos négyzetméterár között kínálták eladásra a házakat. Mostanra viszont már a 316-340 ezer forintos négyzetméterár a jellemző.

A siófoki árak is jelentősen nőttek. Öt évvel ezelőtt még 255 ezer Ft/m2-es átlagáron lehetett ingatlant vásárolni, mára viszont már 480 ezer forintba kerül egy négyzetméter.

A legdrágábbnak Tihany számított, majd a sorban Zamárdi családi házai következtek. Tihanyban 2015 júniusában még 445 ezer forintos négyzetméteráron kínálták a házakat, 2020 júniusában már 612 ezer forintért. Zamárdiban 2015-ben még 344 ezer forintos négyzetméteráron lehetett családi házat vásárolni, 2020-ban viszont már az 565 ezer Ft/m2-es átlagár a jellemző.

A legtöbb településen több mint duplájára nőttek az átlagárak a tégla építésű lakásoknál. Tihany területén 2015-ről 2020-ra 500 ezerről több mint egymillió forintra, Zamárdiban pedig 525 ezerről 1,1 millió forintra emelkedtek a téglalakások négyzetméter átlagárai.

Siófokon és Balatonföldváron is megkétszereződtek az átlagárak, emellett Balatonkenesén és Fonyódon is jókora drágulás tapasztalható.

Forrás: 168ora.hu
Fotó: forbes.hu

Kapcsolódó

Strandidővel köszönt be az Augusztus a Balatonon

Pénteken sok napsütés és kevés felhő lesz az égen. Egy-egy kisebb záporra, zivatarra délen van némi es
Elolvasom

Celeb esküvő fordulattal Tihanyban

Pénteken Tihanyban mondta ki a boldogító igent egymásnak Rogán-Gaál Cecília és Szendrei Dániel, teniszedző.
Elolvasom

“Ácsorogtam az Öregtorony shakespeare-i romjai között” – A szigligeti Alkotóház története

A szigligeti Puteani-Esterházy kastély 1952-ben vált legendás kulturális gócponttá, ahol az ország legneves
Elolvasom