Egy balatonfüredi építkezés állványzatáról esett le egy férfi

Az építkezésben érintett vállalkozót és az építésvezetőt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. május 13-án délelőtt érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre, hogy egy balatonfüredi építkezésen egy személy leesett az állványról munkavégzés közben.

A helyszínen történt adatgyűjtés során kiderült, hogy az alkalmazott – létra hiányában – az állványzaton mászott fel, ahonnan leesett, miközben egy szerkezeti tartóelem is eltörött. A férfi az esést követően súlyos sérülést szenvedett.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemény alapján több személy mulasztása is megállapítható volt, mely miatt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 20 éves építési egyéni vállalkozót, valamint a 45 éves építésvezetőt. Előbbi abban mulasztott, hogy az általa használatba vett munkaállvány biztonságos kialakítását nem ellenőrizte és nem biztosított a munkavállalói részére biztonságos feljutási lehetőséget, míg utóbbi felelősségét a nyomozók abban állapították meg, hogy nem ellenőrizte a munkaterületen a biztonságos munkavégzést és a munkavédelmi felszerelések használatát, a munkavédelmi előírások betartását.

Mindkét személyt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt a balatonfüredi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Forrás: police.hu

Kapcsolódó

Kortárs alkotók művei a veszprémi Pannon Várszínházban

Kortárs alkotók műveit mutatják be a veszprémi Pannon Várszínházban a következő évadban, a művek a város,
Elolvasom

Díjazták a TrashArt pályázat alkotásait

A PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT kiállításmegnyitóján öt kategóriában hirdették ki a nyertes alkotáso
Elolvasom

Ingyenes interaktív vízisport programok Gyereknapon

Hagyományteremtő, aktív vízisport programokkal várják a keszthelyi, valamint a városba látogató gyermekeket
Elolvasom