Eldőlt a Balaton Sound sorsa

Eldőlt a Balaton Sound sorsa

Háromszoros bérleti díj és háromszoros rekultivációs (helyreállítási) díj mellett továbbra is Zamárdiban rendezhetik meg a Balaton Soundot, így döntöttek ugyanis a helyiek az ügyben szervezett közvélemény-kutatáson, írja az MTI. A közvélemény-kutatás eredményét Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere ismertette.

A kétezer-nyolcszáz szavazásra jogosult zamárdi lakos több mint fele részt vett a kutatásban, közülük pedig nyolcvan százalék úgy döntött, szívesen látná továbbra is a településen a fesztivált, melyet 2007-es indulása óta mindig a Zamárdi Szabadstrandon rendeztek meg. A polgármester elmondta, meglepte az eredmény, a legutóbbi fesztivál után ugyanis eléggé Sound-ellenes hangulat uralkodott a településen. Az utóbbi két nyáron ugyanakkor a járvány miatt nem volt fesztivál Zamárdiban, ez idő alatt pedig, úgy tűnik, megváltozott a véleményük.

A Balaton Sound szervezői nem bízták a véletlenre a helyiek meggyőzését: a szavazás előtti lakossági fórumon háromszoros bérleti díjat, és háromszoros rekultivációs díjat ígértek a településnek, azaz a korábbi ötvenöt helyett százötven milliós bérleti díjat fizetnek, ezen kívül pedig az eddigi harminc helyett kilencven milliót költenek arra, hogy helyreállítsák a fesztiválhelyszínt a rendezvény után. Emellett a Balaton Sound kikerül a főszezonból, ezentúl június végén lesz, és nem érinti majd a vasárnapi napot.

Forrás: 24.hu
Fotó: canva.com

Kapcsolódó

Július végén jön a tíznapos Művészetek Völgye

Idén rendezik meg 31. alkalommal a Művészetek Völgyét. A legendás fesztivál Kapolcson, Taliándörögdön és Vi
Elolvasom

Startol a PLÁZS hetedik szezonja

A Siófoki Nagystrand központjában lüktető Plázs sokak kedvenc nyári helyszíne, ahol a pihentető lazulás kéz
Elolvasom

Az eddigi legerősebb programkínálattal jön az idei Everness Fesztivál

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre 2022 június 21 és 27 között Magyarország legnagyobb önismere
Elolvasom