Elindult az első Dél-Balatoni Iskolai Művészeti Pályázat és Tehetségkutató Program

A Dél-Balatoni Kortárs Művészeti és Fenntarthatósági Alapítvány Balatoni Jövő – címmel Művészeti és Tehetségkutató Programot hirdet középiskolás gyermekeknek azzal a céllal, hogy megtalálják a térség legtehetségesebb, és a művészetek iránt fogékony diákokat.

A Dél-Balatoni Iskolai Művészeti Pályázat és Tehetségkutató Program az idei évben első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy közelebb hozza a művészeti életpálya modellt a fiatal korosztályok számára. Az iskolákat és művészeti tanárokat is bevonva hosszú távon is működő tehetségkutató hálózat alapjait szeretnék létrehozni.

A legtehetségesebb diákok meghívást kapnak, mint látogató az Alapítvány által megszervezésre kerülő V. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Kortárs Nyár Programsorozat eseményeire, amely a Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik partner eseménye.

A beküldött alkotásokat neves szakmai zsűri bírálja el. Az első három helyezett értékes ajándékokban részesül, illetve a nyertes pályázók alkotásait bemutatják a júliusban megrendezésre kerülő Dél-Balatoni Kortárs Művészeti Kiállításon, Szóládon- Magyarország és Európa legtehetségesebb kortárs művészeinek alkotásai között.

További részletek a https://kortarsalkotomuhely.hu/kozepiskolai-palyazat/ oldalon érhető el.

Kapcsolódó

Filmklub indul a Balaton Moziban

A havonta jelentkező rendezvénysorozat kultikus filmalkotásokat mutat majd be a füredi Balaton Mozi vetítőt
Elolvasom

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópus
Elolvasom

Eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítási pályázata

Ajánlat híján eredménytelenül zárult a badacsonytomaji Szegedy Róza Ház hasznosítására kiírt pályázat - köz
Elolvasom