Előregyártott elemekből épül a legújabb lakópark a déli parton

Előregyártott elemekből épül a legújabb lakópark a déli parton

A balatonmáriafürdő partvonalán épült első komplexum 29 lakást foglal majd magába.

A kivitelező első ízben alkalmaz előgyártott elemeket a Leier termékeivel készülő projektben, és már néhány hónap után számos pozitív tapasztalatról számolt be. A Magyar Építők cikke szakemberek segítségével részleteiben is bemutatja, hogy mindez hogyan segíti a gyors és minőségi lakásépítést.

A Leier előregyártott elemeiből épül társasház Balatonmáriafürdőn a Perfect Steel System Kft. kivitelezésében, az L Stúdió Kft. tervei alapján. A Part Lakópark a nevének megfelelően a Balaton partján, a település központi részén, a strand közelében épül. A győri székhelyű, B. M. I. L. Kft. beruházásában az első ütemben egy 29 lakásos társasház jön létre, majd ezt követően további négy társasház épül meg ugyanitt. A részletekről a kivitelező és a gyártó segítségével tájékozódtunk – írja a portál.

A beruházó több, mint tíz éve építtet előgyártott elemekből

A projekt előzményeként a Leier Hungária Kft. előregyártott vasbeton szerkezetek üzletágvezetője elmondta, már a tervezési szakaszban eldőlt, hogy a befejezése után öt épületből álló lakópark szerkezetei előregyártott elemekből készülnek. „A tervezőnek és a beruházónak nem volt újdonság a Leier előregyártott elemeinek alkalmazása” – mutatott rá Takács Gábor a , B. M. I .L. Kft. és az L Stúdió Kft. döntésének hátterére. „A három cég közötti együttműködés ugyanis több mint 12 évre nyúlik vissza: ebben az időszakban több száz lakás valósult meg  hasonló tervezői koncepció alapján.”

Kifejtette, a fő tervezői szempontok között szerepelt, hogy az épületek magas minőségben, mégis  gazdaságosan és gyorsan épülhessenek. „A balatonmáriafürdői komplexumban ötszintes épületek jönnek létre, mind az öt szinten kihasználva az előregyártás által nyújtott előnyöket.”

Jövőre átadják az első épületet, és elkezdhetik a következőt

A kivitelező Perfect Steel System Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, a projekt előkészítése 2023 novemberében kezdődött. „Az épület alapozását már 2022 év végén elkészítettük” – árulta el Papp Gábor. „A projekt tényleges indulása 2024 március elején volt, ekkor kerültek az az első elemek a helyükre.”

Hozzátette, a kész állapotban történő átadás 2025 szeptemberére várható; a további négy társasház ugyanezzel a technológiával és kialakítással készül majd. „A folytatásról folyamatosan egyeztetünk a beruházóval: az előzetes tervek szerint a következő ‘B’ jelű épület kivitelezésének megkezdése 2025-ben lesz esedékes” – tette hozzá Papp Gábor.

A teljes cikk itt olvasható.


Forrás: magyarepitok.hu
Fotó: magyarepitok.hu

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Csonkatorony, Csopak

Csopak települése már önmagában is ikonikus az északi parton járatos ember számára, de a falu gyakorlatilag
Elolvasom

Mutatjuk hol parkolhatsz ingyen Siófokon a szezon alatt is

A régi halászati telek területe idén nyáron is ingyenesen vehető igénybe. - - A város ingyenes parkol
Elolvasom

A nyárnál csak a Plázs programjai forróbbak

Végre itt a kánikula, a forróság elől pedig a legjobb, ha vízpartra menekül az ember. Ami pedig még jobb, h
Elolvasom