Értelmi fogyatékossággal élő képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás Tihanyban

A különleges kiállítás darabjai az azt megelőző napon, egy művészeti műhely keretei közt készülnek el.

A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tihanyi Művésztelepén (Major u. 63.) szervez különleges kiállítást és foglalkozásokat, ahol értelmi fogyatékossággal élő művészeinek alkotásai lesznek láthatók. A március 15-én 11-15 óra között megrendezésre kerülő kiállításon bemutatott alkotások az előző napon szervezett művészeti műhelyben készülnek el, ahol az értelmi sérült kismaestrókkal a Képzőművészeti Egyetem mesterei és hallgatói, egy integrált színházi társulat, egy Balaton-felvidéki képzőművészeti egyesület, általános iskolás diákok és zenészek vesznek részt – áll az alapítvány közleményében. Az eseményen interaktív művészeti foglalkozásokat tartanak az érdeklődő családok, gyermek részére – írja a hirbalaton.hu.

A szervezet rendhagyó programja több mint két évtizede biztosít lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek művészeti képzésre, illetve, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket. A műhelymunkát Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, Érdemes Művész, egyetemi docens vezeti.

Az alkotásokat március 15-én a tihanyi Belső-tó partján egy szabadtéri, a Belső fény című kiállítás keretében mutatják be a nagyközönségnek.

Ezzel egyidőben a művésztelep kertjében interaktív művészeti foglalkozásokat tartanak az érdeklődő családok, gyermekek részére. Továbbá értelmi sérült kézművesek vezetésével a hagyományőrző kézműves foglalkozásokon a nemzeti ünnepre készíthetnek tricolor zsinór karkötőket, ékszereket, kokárdát.

A szervezők célja, hogy az érdeklődők – értékeik mentén megismerve – közelebb kerüljenek a fogyatékossággal élő emberek különleges világához, ezáltal részesei legyenek a társadalmi szemléletformálás és integráció folyamatának.

Rossz idő estén a Tihanyi Alkotók Házában rendezik meg az eseményt (8237 Tihany, Árpád u. 2.)


Forrás: hirbalaton.hu

Kapcsolódó

Új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berende
Elolvasom

Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt
Elolvasom

A balatonfüredi labdarúgás száz évéről jelent meg könyv

A vaskos, informatív kötet a Balatonfüred Városért Közalapítvány jóvoltából jelenhetett meg. - - Bár
Elolvasom