Ezek a Kádár-kor Balatonjának túlélő márkái

Ezek a Kádár-kor Balatonjának túlélő márkái

Sokuk lett az enyészeté azóta, némelyikük már csak a szülők vagy nagyszülők nosztalgikus történetei közül sejlik fel, de akad köztük jónéhány, amelyet még az idő vasfoga sem tudott elrágni. A szocialista Balaton márkáinak igazi túlélőit szedtük most össze.

Piros Mogyorós

A ’70-es és a ’80-as évek gyermekei közt a legnépszerűbb csokoládé volt. Nemrég, sokunk örömére ismét feltűnt a boltok polcain új köntösben.

Kép: Retro, Made in Hungária / Facebook

Márka

A legnagyobb túlélő. Az eredeti szellemiségét őrizve, de folyamatos megújulás révén vált generációkon átívelő, ikonikus nemzeti itallá.

Fabulon naptej

A korabeli szépségipar legnagyobb márkája volt a Fabulon itthon. Napteje, a balatoni nyarak elengedhetetlen kelléke többféle kiszerelésben a mai napig kapható.

Kép: Régi reklámok / Facebook

Traubi

Népszerűsége a Márkáéhoz mérhető. A szőlőízű szódaitalt még manapság is sokan preferálják a Sprite-tal vagy a 7 Up-pal szemben.

Sport szelet

Mindenki ismeri, mindenki szereti. Szintén remek példa azok közül a klasszikus márkák közül, amelyek képesek voltak rugalmasan alkalmazkodni az új idők marketing törvényeihez. Kevesen tudják, hogy a szocializmusban egyszer Szaturnusz szelet néven próbálták megújítani a “brandet”, de az eladási mutatók azt indikálták, hogy a nép az eredeti elnevezéshez ragaszkodik.

Kép: nlc.hu

Pilóta keksz

Ki ne ismerné a két keksz közé préselt csokitallérokat illetve a Pilóta keksz egyéb variánsait? Már anno is megmutatkozott a tömeges igény a termékre, melynek popularitása még az Oreo betörése után sem apadt.

Kép: Retro, Made in Hungária / Facebook

Duna kavics

Cukormázzal bevont földimogyoró. Az egyszerű, de nagyszerű kivitelezésben a világhírű magyar leleményesség csillan meg és emiatt is maradhatott fenn a változó idők sodrásában.

Kép: Retro, Made in Hungária / Facebook
Kiemelt kép: museum-digital.org

Hirdetés

Kapcsolódó

Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a
Elolvasom

Hirdetés

Óvjuk a nyaralónkat a téli hidegtől!

A téli időszak előtt rengeteg teendőnk van; biztosítanunk kell az értékeink, eszközeink és ingatlanjaink vé
Elolvasom

Közelgő hidegfront vet véget az indián nyárnak

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal. Napközben erősen felhős, borongós időre szá
Elolvasom