Ezek a május elsejei programok várnak ránk a Balaton körül

Ezek a május elsejei programok várnak ránk a Balaton körül

Van, ami nem változik. 2023-ban is bőséges a balatoni majálisok programkínálata.

Idén szerencsénk van, hiszen május elseje hétfőre esik, így három napos hosszú hétvége áll rendelkezésünkre pihenésre, utazásra, programokra. Az idő is várhatóan egyre jobb lesz, így a Balatonra is leruccanhatunk, ahol számos szabadtéri esemény közül válogathatunk – írja a 24.hu, akik egy csokorba gyűjtötték a legérdekesebb balatoni eseményeket.

Balatonfüred

VI. Jókai Majális 2023

2023. április 30. – május 1.

Sokszínű tavaszi programokkal várják az érdeklődőket a balatonfüredi VI. Jókai-majálisra. Az Arácsi Tájháznál májusfaállítás, a Jókai Mór Emlékházban a Petőfi vendégségben Jókainál című program, a Vaszary Alkotóműhelyben családi alkotófoglalkozás, a Vaszary Kertben koncertek, a Vitorlázeumban interaktív vitorlástörténeti kiállítótér kínál kellemes időtöltést.

Alsóörs

Majális 2023

2023. május 1.

Igazi majálissal várnak Alsóörsön a Merse parkban: májusfa állítás, bográcsozás, játszóház, zene.

Siófok

Siófoki Aranyparti Majális 2023

2023. április 29. – május 1.

A gyerekeknek légvár, bohóc, körhinta, arcfestés, a felnőtteknek rétesek, édességek, finom borok, sajtkülönlegességek, kézműves termékek és koncert a hívószó a siófoki programra.

Balatonlelle

Retro Majális 2023

2023. május 1.

A Móló sétányon a retró hangulaté lesz a főszerep, kézműves vásár, játszóház, táncbemutatók, finom ételek és italok, programok várják az érdeklődőket.

Balatonakarattya

Majális 2023

2023. május 1.

A családi programok mellett főzőverseny, pálinka- és házi sütemények versenye is várja a látogatókat.

Csopak

Majális 2023

2023. május 1.

Ingyenes programokat kínálnak a Csopaki Üdülőfalu és Kemping területén, főként a gyerekeknek kedveznek, de a felnőttek is megtalálják a helyüket.

Balatonalmádi

Piknik a parton 2023

2023. május 1.

A plédet senki ne felejtse otthon, aki Almádiba indul! A Szent Erzsébet ligetben először a tánc világnapja alkalmából tánc- és egyéb bemutatók, majd gyerekműsorok, koncert, na meg sör és virsli várja a piknikezőket.

Zánka

Családi majális 2023

2023. május 1.

A kicsiket és nagyokat egyaránt várják Zánkán egy jó hangulatú, vidám családi majálisra. A klasszikus programokon kívül főzőversenyre is lehet nevezni, a gyerekek addig ugrálóvárban, népi játszótéren, körhintán vagy arcfestéssel is múlathatják az időt. A hagyományokhoz hűen a májusfaállítás és -díszítés sem marad el.

Balatonberény

Falunap 2023

2023. április 30.

A falunap programjai között lesz futóverseny, meccsek, torna, street ball, családi ügyességi vetélkedő, játszóház, tűzoltó bemutató és buli.

Vonyarcvashegy

Csintalan Palacsinta Jótékonysági Fesztivál 2023

2023. április 30.

Palacsintás gasztro programokkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral készülnek a látogatóknak a jótékonysági palacsinta fesztiválon, melynek célja befogadó játszótér játékelem vásárlása, ahol ép és fogyatékossággal élő gyerekek együtt játszhatnak és a közös játékon keresztül megismerhetik egymást.

Hévíz

Boldog Békeidők Hévíze 2023

2023. április 28-május 1.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Boldog Békeidők Hévíze fesztivált, melyen változatos programok, jelmezes felvonulás, retro autók és meglepetések várják a látogatókat. A 2011-ben indított fesztivál a város virágkorát, az 1860-as évektől az 1930-as évekig terjedő időszakot eleveníti fel.

Balatonszárszó

Balatonszárszói Majális 2023

2023. április 30.

A vidám majális a család minden tagja számára tartogat kellemes elfoglaltságot, lesz főzőverseny, zene, gyermekprogramok, B. Tóth László zenéjére akár táncra is lehet perdülni.

Révfülöp

Majális 2023

2023. április 29.

A vitorláskikötőnél elsősorban gasztronómiai programra lehet számítani, ugyanis bográcsos ételek készítésévével mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A pörkölt és gulyást mellett különlegesebb vagy akár extrémebb ötleteknek is teret engednek a szervezők. A hangulatot retro slágerek biztosítják.

Balatonakali

Majális 2023

2023. április 30.

A már hagyományos gumicsizmahajító verseny, termelői piac, népi játékpark várja a látogatókat Akaliban.

Balatonföldvár

Majális Balatonföldváron 2023

2023. április 30.

A kora délután a gyerekeké, az este pedig a felnőtteké lesz egy önfeledt mulatsággal – olvasható a portálon.Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom