Ezen a balatoni településen tiltották be az építkezést

Ezen a balatoni településen tiltották be az építkezést

A polgármester azzal magyarázta a döntést, hogy boldog-boldogtalan építkezik, a közművek viszont nem bírják el a terhelést.

Építési tilalmat rendelt el Paloznak polgármestere a település teljes területére – írja a Balatontipp. A rendelet szerint tilos lesz telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani és más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött változtatást végrehajtani.

A községet vezető Czeglédy Ákos a portálnak elmondta, az egyre súlyosabb építési láz miatt régóta készültek a drasztikus lépésre. A polgármester egyébként a járvány miatt a képviselő-testület hatáskörében eljárva egy személyben hozta meg a döntést.

Úgy látjuk, hogy boldog-boldogtalan épít, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnik neki, meg befektetésnek se rossz. Közben nem gondolja végig, hogy valóban kell-e neki egy ház, ki tudja-e használni, és hosszú távon mit okoz a községnek azzal, hogy üresen áll az épület – mondta.

Czeglédy azt is hozzátette, hogy azt szeretnék, hogy Paloznakon azok építkezzenek, akik ott akarnak letelepedni, lakni. A polgármester szerint az is a döntés mellett szól, hogy a közművek nem bírnak kiszolgálni ekkora igény: gond van emiatt az ivóvíz- és a szennyvízhálózattal is, de az áramellátásban is problémák merültek fel, az E.ON nem győzi bővíteni a hálózatot.

A változtatási tilalmat a településrendezési eszközök felülvizsgálatának idejére rendelhetik el maximum hároméves időtartamra – mondta a polgármester.  “A felülvizsgálatnál az a cél vezet bennünket, hogy megőrizzük Paloznak falusias jellegét” – tette hozzá.

Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom