Felfüggesztette működését a szülészet a Keszthelyi kórházban

Felfüggesztette működését a szülészet a Keszthelyi kórházban

A meghirdetett állásokra nem jelentkezett elegendő orvos.

Átmenetileg a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteltetésére kényszerül a Keszthelyi Kórház 2024. április 19-étől – közölte az intézmény. Manninger Jenő polgármester segítséget ajánlott fel a város nevében a fekvőbeteg-ellátás mihamarabbi helyreállítása érdekében – számolt be a tvkeszthely.hu.

A kórház közleménye szerint a járóbeteg ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják. A térség négy kórházával állapodtak meg a fekvőbetegek ellátásáról. A Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakóinak Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára és Kaposvárra kell menniük. A keszthelyieket a nagykanizsai kórház fogadja. A települési lista a kórház facebook oldalán olvasható. 

Manninger Jenő polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy Nagy Bálint országgyűlési képviselővel együtt az egészségügy szakmai irányítóihoz fordultak. Mint írta: a kórház működtetése nem a városhoz tartozik, ezért segítséget kértek, hogy a szakmai irányítók tegyenek meg mindent a keszthelyi kórház szülész-nőgyógyász fekvőbeteg-ellátás mihamarabbi helyreállítása érdekében.

Mivel a bejelentett szüneteltetés oka, hogy a meghirdetett státuszokra nem jelentkezett elegendő számú orvos, ezért polgármesterként felajánlotta, hogy szükség esetén önkormányzati bérlakásokat biztosítanak a később jelentkező orvosoknak. 

A Keszthelyi Kórház közleményben hangsúlyozta, hogy vezetése az irányító kórházzal együttműködve mindent megtesz azért, hogy az aktív szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül helyben váljon elérhetővé.


Forrás: tvkeszthely.hu
Fotó: tvkeszthely.hu

Kapcsolódó

70 éve süllyedt el a Pajtás gőzhajó

A tragédia részleteit sokáig nem tárták a nyilvánosság elé. A tömegszerencsétlenség évfordulója holnap les
Elolvasom

Visszatértek a büfékocsik a Balaton InterCitykbe

A déli parton közlekedő IC-ken már elérhető a szolgáltatás, az északi part vonalán viszont csak június 22-t
Elolvasom

Balatoni szálloda lett Magyarország legjobb wellness hotele

A Hunguest Hotels balatonalmádi szállodája nyerte el az Aranynap-díjat ’A Magyarország legjobb wellness s
Elolvasom